Un număr mare de Români muncesc în Germania. O parte din aceștia lucrează în domeniul îngrijirii. 

Începând din acest an, aceștia se pot bucura de creșteri salariale, însă este de menționat faptul că aceste creșteri nu se vor aplica și celor care lucrează ca îngrijitori în locuințe private. 

Ca urmare a unei întâlniri a comisiei de îngrijire formată din reprezentanți ai angajaților și angajatorilor, s-a decis o primă creștere salarială de la 2,6 % până la 6 %, în funcție de calificări. 

După aceste schimbări, salariul pentru personalul auxiliar de îngrijire necalificat va fi de 12,55 de euro pe oră, în timp ce pentru îngrijitorii care au absolvit un curs în domeniul îngrijirii, salariul va fi de 13,20 euro pe oră, iar pentru personalul calificat, salariul fiind de 15,40 de euro pe oră. La fel, deducerile fiscale vor fi adaptate conform venitului și pot fi recuperate exact ca și până acum.

Pe lângă aceste majorări, angajații în sectorul de îngrijiri au dreptul la un concediu de odihnă mai lung, adică 23 de zile în anul 2022. 

Ministrul muncii din Germania a subliniat faptul că aceste creșteri salariale sunt „o veste bună pentru bonele și îngrijitorii vârstnicilor din Germania. Cei care muncesc din greu în fiecare zi și îngrijesc bătrânii și persoanele care au nevoie de îngrijire în societatea noastră”.

Potrivit Guvernului German, salariile mai mari se adresează celor aproximativ 1,2 milioane de persoane angajate în sectorul îngrijirii.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<