O insulă din Regatul Unit am Marii Britanii a fost declarată „liberă de Covid-19”. Toți cetățenii care trăiesc pe această insulă izolată au fost imunizați împotriva Covid – 19.

Astfel, această insulă devine cel mai sigur teritoriu din Regatul Unit al Marii Britanii din punct de vedere al epidemiei de coronavirus. Conform autorităților, campania de vaccinare de pe această insulă numită Fair Isle a durat doar 48 de ore.

Fair Isle este o insulă din Scoția care are o populație de doar 48 de locuitori. BBC scrie că această insulă este cel mai sigur teritoriu acum, în plină pandemie de coronavirus.

Insula Fair Isle se află între Orkney și Shetland. Aceasta este cunoscută pentru numărul mare de specii de păsări migratoare. Fiind izolată, această insulă a fost dotată cu energie electrică abia în anul 2018.

Populația insulei a fost vaccinată cu AstraZeneca / Oxford

Toți adulții care trăiesc pe insula scoțiană Insula Fair au fost vaccinați exclusiv cu serul produs de AstraZeneca / Oxford. Flacoanele de vaccin au ajuns pe insulă cu avion mic.

De întreaga vaccinare a populației s-au ocupat doar două asistente.

Problema campaniilor de vaccinare pentru comunitățile izolate constă în faptul că transportul de doze de vaccinuri se realizează cu greu.

Dozele de vaccin de la AstraZeneca / Oxford au fost livrate într-o singură cutie frigorifică, transportul acestora neavând nevoie de condiții speciale.

Vaccinarea populației care trăiește pe insula Fair Isle s-a realizat în ciuda faptului că aici nu a fost înregistrat nici un caz de îmbolnăvire cu Covid – 19.

În Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord situația epidemiologică s-a aflat la polul opus. De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent în UK au fost raportate 4 375 814 de cazuri de infectări. Bilanțul deceselor în rândul pacienților care au contactat Covid – 19 a ajuns la 127 123. Din totalul cazurilor raportate, 3 992 416 s-au vindecat.