Mihai Rusu, fost jucător și antrenor de tenis, a vorbit despre Ion Țiriac și despre ce a devenit omul de afaceri. De-a lungul timpului, Rusu a avut o relație îndelungată de colaborare cu magnatul român. Acesta consideră că una dintre cele mai mari probleme ale omului de afaceri este că nu poate „de acolo de sus”, să vadă cum e jos.

Ion Țiriac, făcut praf

„El a făcut un salt formidabil și a uitat de unde a plecat. El povestește că a venit din sărăcie, dar acum trăiește în altă sfera și așa gândește”, spune Rusu.

Mai mult, fostul tenismen consideră că Ion Țriac a fost un model sportiv și uman pentru el, însă acum gândește că poate să facă orice, indiferent de lege.

„Ion Țiriac a uitat de unde a plecat”

„Am fost mereu un fan Țiriac, dar trebuie să echilibrăm balanță și n-avem voie să trecem sub preș pe cele rele. Nu trebuie să ne lăsăm orbiți, e o mare personalitate, dar sunt declarațiile lui și comportările lui care nu-i fac cinste”, a declarat Rusu pentru Sport Total FM.

Ion Țiriac, făcut praf de un apropiat: A uitat de unde a plecat. Crede că poate face orice, indiferent de lege

Ion Țiriac și-a atras foarte multe critici după ce a făcut comentarii rasiste la adresa jucătoarei de tenis Serena Williams. Într-un interviu acordat emisiunii „Rețeaua idolilor”, Ion Țiriac a spus că, dacă „avea decență”, Serena ar fi trebuit să se retragă din tenis. Mai grav, omul de afaceri a făcut o declarație halucinantă în 2018. Pe atunci, el spunea că sportul are nevoie de noi personalități, în afară de Williams.

Ion Țiriac, implicat într-un scandal cu fostul număr 1 mondial din tenis

”Cu tot respectul, dar Serena Williams are 36 de ani și 90 de kilograme. Aș vrea să văd altceva, aș vrea să văd un jucător precum Steffi Graf.”declara miliardarul unui ziar german.

Williams a respins acele comentarii marcându-le drept sexiste în timpul unui interviu pentru The New York Times. Ulterior, soțul sportive a reacționat și el în presa americană, acuzându-l pe fostul tenisman român de misoginism.

De asemenea, și cea mai bună jucătoare de tenis din România, Simona Halep, a decis să renunțe la sfaturile lui Ion Țiriac.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<