Irina Rimes, o cântăreață din Republica Moldova, care are un succes formidabil în România, a anunțat pe Facebook că s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Ea a precizat că nu a fost îndemnată de nimeni să facă acest gest, nu a primit niciun ban pentru a vorbi despre imunizare și nici nu reprezintă interesele nimănui.

Într-un mesaj alături de o fotografie în care artista a fost surprinsă la vaccinat, Irina Rimes spune că s-a vaccinat fiindcă nu mai poate să suporte faptul că nu poate ține concerte. De asemenea, un alt motiv pentru care artista a ales să se imunizeze este că vrea să se întoarcă pe scenă și fiindcă vrea să se întoarcă la normalitate.

Irina Rimes: Mi-e dor de normal!

„Reprezint interesele mele personale, pur egoiste. (…)Mi-e dor de NORMAL”, a scris artista pe Facebook.

Cântăreața a  mai adăugat, într-un comentariu la postarea sa, că a decis să facă public faptul că s-a vaccinat fiindcă așa i-a dictat simțul civic, dar și pentru că are încredere în ceea ce spun cadrele medicale atunci când vine vorba despre sănătatea sa. Atunci când are o durere, spune artista, nu caută răspunsuri pe forumuri, ci se duce la medic, precizând că nu crede în valurile informaționale nefiltrate și nici nu poate fi cumpărată de teoriile conspiraționiste ce se plimbă din gură în gură.

Irina Rimes s-a VACCINAT împotriva coronavirusului! De ce a decis artista acest lucru

De asemenea, Irina Rimes a punctat faptul că noi, cetățenii, suntem sistemul, iar dacă nu vom participa l îmbunătățire lui, atunci acesta nu va funcționa niciodată în favoarea noastră.

„Vă doresc doar sănătate și sărbători fericite tuturor celor care sărbătoresc Sfintele Paști”, a scris Irina Rimes pe Facebook.

În urmă cu un an, Irina Rimes  a vorbit la Gândul.ro despre situația generată de pandemia de coronavirus și spunea că nu se panichează ușor. Totuși, artista  precizat că respectă regulile de protecție și că este un cetățean responsabil.

Situația pandemiei de coronavirus la noi în țară

Din februarie 2020 și până în acest moment, la noi în țară au fost raportate 1.056.572 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19. Dintre aceștia, 992.605 de oameni au fost vindecați. Din nefericire, virusul a luat și vieți. Astfel, de la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, 28.194 de persoane care au contactat virusul au murit.