Șeful statului a precizat că doar împreună, cu răbdare și tărie sufletească, vom depăși perioada teribilă în care ne aflăm, făcând referire cu siguranță la pandemia de coronavirus.

„Dragi români, ne regăsim în taina sfântă a celor mai mari sărbători creştine, o celebrare a vieţii şi a speranţei. Miracolul Învierii ne aduce mereu împreună, fie că ne aflăm pe meleagurile natale sau peste hotare”, a transmis Klaus Iohannis.

Iohannis: Și anul acesta credința ne va rămâne la fel de puternică

Șeful statului a mai menționat că și anul acesta credința va rămâne la fel de puternică, chiar dacă momentan nu putem fi alături de toți cei dragi, din cauza virusului mortal care continuă să afecteze planeta întreagă. Klaus Iohannis le mulțumește tuturor românilor pentru „uriașul efort național” pe care l-au făcut pentru a proteja sănătatea lor și a celor dragi.

Președintele României spune că responsabilitatea celor care respectă măsurile de protecție împotriva răspândirii virusului, dedicarea și sacrificiile celor care luptă în prima linie pentru a salva oameni, adică medicii, „stau mărturie că forţa naţiunii noastre este de nezdruncinat”.

Iohannis: Ne vom recăpăta normalitatea

Klaus Iohannis spune că doar împreună, cu răbdare și tărie sufletească, vom depăși perioada teribilă în care ne aflăm și ne vom recăpăta normalitatea care ne-a lipsit atât de mult tuturor.

„Vă urez tuturor ca Sfintele Paşti să vă aducă sănătate şi pace în suflete. Cristos a Înviat!”, a afirmat şeful statului.

Klaus Iohannis, mesaj emoționant de Paște: Ne vom recăpăta normalitatea care ne-a lipsit atât de mult

Și anul acesta Sărbătorile Pascale se desfășoară diferit față de alți ani, din cauza pandemiei de coronavirus. Slujbele se desfășoară cu respectarea măsurilor de protecție, iar românii nu au voie să dea petreceri sau să se adune în grupuri mai mari de 6 persoane.

Situația pandemiei de coronavirus la noi în țară

Din februarie 2020 și până în acest moment, la noi în țară au fost raportate 1.056.572 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19. Dintre aceștia, 992.605 de oameni au fost vindecați. Din nefericire, virusul a luat și vieți. Astfel, de la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, 28.194 de persoane care au contactat virusul au murit.

Totuși, campania de vaccinare continuă să dea rezultate. Numărul infectărilor a început să scadă în toată țara, iar în acest moment niciun județ nu se mai află în scenariul roșu în ceea ce privește procentul ratei de infectare.