Ieri, la „Ora Prim-ministrului”, în timpul întrevederilor între Guvern și Parlament din Camera Deputaților, Dan Barna a făcut un gest care a șocat și revoltat, totodată, pe toată lumea. În timp ce la pupitru liderul PSD, Marcel Ciolacu, își susținea discursul, Dan Barna, președinte al USR, se juca cu ochelarii pe care în cele din urmă și i-a scăpat pe jos. Ce a urmat ulterior a revoltat o țară întreagă.

Dan Barna, gest șocant în Parlament

Cele întâmplate în Parlament au fost transmise pe toate posturile de televiziune, iar românii s-au arătat revoltați de gestul lui Dan Barna. În imagini se vede cum liderul USR, așezat lângă Florin Cîțu, ascultă discursul lui Marcel Ciolacu și se joacă cu ochelarii.

 

„PSD, ca să începem să închidem din minciunile dumneavoastră, i-a lăsat lui Orban un deficit de 2,8% și o datorie publică de 34%. Din PIB”, spune Marcel Ciolacu. La PIB, Barna încearcă să așeze ochelarii pe aparatul pentru votul electronic. „Orban și Cîțu…”, își spunea discursul Marcel Ciolacu, timp în care Dan Barna se juca cu ochelarii săi.

Dan Barna a pus un angajat al Camerei Deputaților să îi ridice ochelarii de jos

La un moment dat, vicepremierul își scapă ochelarii pe jos, peste masă, însă nu schițează niciun gest. Totuși, întâmplarea a fost sesizată de o consilieră a premierului, care îi face un semn discret unui angajat al Camerei Deputaților. Bărbatul se apropie, femeia respectivă îi spune ce s-a întâmplat, iar ulterior și Dan Barna îi arată cu degetul unde au căzut ochelarii.

Cu siguranță liderul USR va fi taxat dur pentru gestul său, mai ales că liderul PSD, Marcel Ciolacu, a avut în vizor momentul. Înainte de funcții înalte în stat suntem oameni, iar cu siguranță Dan Barna își putea ridica singur perechea de ochelari de jos.