Spania este oficial pregătită să primească din nou turiști. Autoritățile spaniole au decis să redeschidă granițele pentru cetățenii străini.

Spania este una din destinațiile preferate ale românilor. Turiștii pot călători în această țară începând din luna iunie. Persoanele care își planifică o vacanță în Spania trebuie însă să țină cont de anumite reguli.

Spania primește turiști vaccinați

Spania se numără printre țările membre ale Uniunii Europene (UE) care va cere turiștilor străini un certificat de vaccinare pentru coronavirus.

Autoritățile pregătesc lansarea unui program pilot prin care să fie implementat certificatul verde de vaccinare. Programul ar trebui să devină operațional începând cu luna mai.

Fernando Valdés, secretar de stat în Ministerul Turismului, este de părere că certificatul digital de vaccinare reprezintă o metodă prin care turiștii să poată călători în siguranță în afara țării.

Conform The Guardian și Mediafax, în cadrul summit-ului Consiliului Mondial al Turismului şi Călătoriilor din Mexic oficialii au explicat ce va conține acest document în baza căruia turiștii pot călători fără restricții.

În primul rând, certificatul verde digital va putea fi folosit pentru a atesta faptul că o persoană a fost vaccinată anti – coronavirus. De asemenea, prin document se poate demonstra și faptul că am trecut recent prin boală și avem anticorpi sau că am fost testați recent negativ pentru coronavirus.

Spania se numără printre țările europene care are o economie bazată în mare parte pe turism.

 Epidemia de coronavirus în Spania

Spania, o țară din peninsula Iberică care numără o populaţie de 47 de milioane de locuitori, a înregistrat de la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent un număr de 3 504 799 cazuri de îmbolnăviri. Bilanțul deceselor asociate Covid – 19 se apropie de 78 000, conform worldometers.info.

De când a început campania de imunizare în masă a populației Spaniei și până acum, peste 4 milioane de persoane au fost vaccinate cu ambele doze de ser. Alte 15 milioane de cetățeni au primit până acum prima doză.