Marți, fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru a postat un centralizatori în care erau cuprinse sporurile salariale pe care le primesc bugetarii, potrivit Ziare.com.

Lista sporurilor publicată de Violeta Alexandru

Și anumite sporuri pur și simplu sunt de neînțeles. Există angajați care primesc sporuri pentru că au în grijă cai sau câini sau pentru că au consemn la domiciliu. Iar lista poate continua.

În centralizatorul publicat de Violeta Alexandru se regăsesc sporurile acordate pentru șapte domenii esențiale. Printre care învățământ, sănătate, administrație sau ordine publică. Potrivit informațiilor făcute publice există angajați care lucrează în Justiției și la Curtea Constituțională beneficiază de un venit suplimentar de 15 % pentru titlul de doctor sau doctor docent.

Alții care muncesc în administrația publică primesc un spor de izolare pentru 20%. Dacă au loc de muncă în localitățile din rezervația biosferei Delta Dunării.

Lista sporurilor de care beneficiază o parte dintre bugetari. Unele dintre ele par de necrezut: Spor pentru gestionarea datelor clasificate sau pentru titlul de doctor
Foto: ecopolitic.ro

Există un spor de 200% pentru dificultatea misiunii

Și angajații din Consiliul Concurentei, Oficiul National de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Agenția Naționala pentru Integritate primesc un spor de 25%. Doar pentru că se ocupă de gestionarea datelor la Curtea de Conturi. În acestă listă se încadrează și angajații de la  Oficiul Registrului National al Informațiilor Secrete de Stat care primesc încă un spor de 15%. Pentru că gestionează datele și informațiilor clasificate.

De asemenea,  personalul clerical care predă în unitățile de cult cu venituri reduse, primește un venit extra de 80%. Cei care lucrează în centrele de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică au un spor de 75%.

Totodată, tot potrivit legii un spor de 5% ajunge la lucrătorii din domeniul apărării, ordinii publice și a securității naționale și care au grijă de câini sau cai de serviciu.

Unul dintre cele mai mari sporuri care se regăsesc în listă este sporul pentru dificultatea misiunii de zbor, a condițiilor în care se desfășoară zborul, dar și în funcție de tipul de aeronavă. Acest spor are o valoare de 200%. Un alt spor pe care îl mai primesc anumiți angajați are legătură cu aterizările pe timp de noapte și este 50%.

Nu în ultimul rând, un spor de 15% este acordat ca primă de ambarcare. Desigur, în lista publicată de Violeta Alexandru se mai găsesc și alte sporuri.

 

https://www.facebook.com/violetaalexandruoficial/posts/1174483072972360