Ieri, magistrații Judecătoriei Sectorului 5 i-au respins cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea, asta după ce Penitenciarul Rahova i-a dat aviz pozitiv la solicitare. Magistrații consideră că Liviu Dragnea consideră că este o victimă politică și nu a conștientizat de ce se află în închisoare.

Ex-liderul social democrat a primit cea mai proastă veste. În următoarele două luni el nu mai are nicio șansă să iasă din închisoare, fiindcă nu mai are dreptul să depună o altă solicitare de eliberare condiționată. În minuta ședinței, judecătorii au explicat de ce cererea de eliberare condiționată este neîntemeiată, dar și faptul că Liviu Dragnea nu mai are voie să depună o altă solicitare de eliberare condiționată până la sfârșitul lunii iunie.

Liviu Dragnea rămâne în închisoare

“Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU. Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021. În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 27.04.2021”, au anunţat judecătorii în minuta şedinţei.

Fostul lider social-democrat a fost condamnat la închisoare în luna mai 2019, chiar în a doua zi după ce PSD a pierdut alegerile parlamentare. Fostul șef al PSD a fost găsit vinovat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. El a fost condamnat atunci la 3,4 ani de închisoare cu executare.

 Dragnea: Am stat destul în penitenciar!

Înainte ca judecătorii să ia o decizie, Liviu Dragnea a fost audiat prin videoconferință. El le-a spus magistraților că a stat destul în penitenciar și că s-a reabilitat.

Liviu Dragnea, obligat să mai stea în închisoare! Lovitură totală din partea magistraților pentru fostul șef al PSD

„Cred că am stat destul în penitenciar. Vă rog să îmi admiteți cererea. M-am reabilitat și cred că pot face bine dacă voi fi eliberat”, le-a spus judecătorilor.

Fostul lider al PSD are promis un loc de muncă

Avocata acestuia, Flavia Teodosie, le-a spus magistraților că fostul lider social-democrat întrunește condițiile cerute de lege pentru eliberarea condiționată și că a plătit deja prejudiciul constatat în dosar. Conform cesteia, există o societate comercială care este dispusă să îl angajeze pe Liviu Dragnea. De asemenea, avocata a spus că Dragnea are și o locuință, astfel încât acesta nu va fi o povară pentru societate și poate fi integrat ușor.

În replică, procurorul DNA a cerut ca Dragnea să mai stea încă șase luni în închisoare. Procurorul a argumentat cu faptul că acesta încă nu acceptă că a încălcat legea și încă susține că a fost condamnat politic.