Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații vor depune o moțiune simplă împotriva ministrului Muncii, Raluca Turcan. Ciolacu o critică în termeni foarte duri pe liberală, spunând că aceasta nu ratează nicio zi pentru a se face de râs.

El a adus în discuția anunțul Ralucăi Turcan, conform căreia va realiza un proiect pin care va oferi sprijin familiilor medicilor care au decedat ca urmare a infectării cu coronavirus. Social-democratul susține că ministrul Muncii habar nu are ce legi a votat, amintind că în urmă cu un an, în aprilie, aceasta a votat legea creată de PSD, prin care familiile medicilor care au pierdut lupta cu virusul ucigaș să primească o pensie de urmaș egală cu 75% din salariul cadrului medical respectiv.

Marcel Ciolacu: Sunteți un ministru CATASTROFĂ, doamna Turcan

Marcel Ciolacu le recomandă guvernanților ca în loc să se facă de râs prin conferințe, mai bine să aplice legea care este deja votată și promulgată. El i-a transmis Ralucăi Turcan că este un ministru catastrofă, care nu știe ce a votat, nu știe ce vorbește nu nu se pricepe la nimic.

„P.S. Şi pentru acest motiv, dar şi pentru multe altele, vom depune moţiune simplă împotriva ministrului Muncii! Trebuie să plecaţi acasă! Demisă, dacă nu vă daţi seama singură de ce trebuie neapărat să plecaţi”, a mai spus liderul social-democrat.

Turcan: Ciolacu este iute la vorbă și încet la pricepere

În replică, Raluca Turcan a declarat că „marele lider PSD” este iute la vorbă și încet la pricepere. Ea a explicat faptul că proiectul anunțat completează și face aplicabilă legea social-democraților. Ministrul Muncii spune că îl așteaptă pe Ciolacu și pe ceilalți social-democrați la moțiunea de cenzură, pentru a vorbi despre haosul și inechitatea pe care PSD le-au creat în salarizare și pe care social-democrații vor să le acopere cu vorbe.

Lovitură neașteptată pentru Raluca Turcan! Ministrul Muncii este în pericol: PSD scoate armele

„Țara arde și baba se piaptănă, prioritatea PSD este să se împăuneze cu legea pentru susținerea medicilor morți de COVID”, spune Turcan.

Moțiune după moțiune din partea social-democraților

Social-democrații au mai depus moțiuni simple împotriva miniștrilor din Guvernul Cîțu. Primul vizat a fost ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, apoi ministrul Economiei, Claudiu Năsui. De asemenea, PSD a mai depus moțiune simplă și împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oroș. Niciuna dintre aceste moțiuni nu au trecut, fiindcă PNL, USR-PLUS și UDMR au majoritate în Parlament.