Elena Udrea a mai fugit o dată din România. Așadar, o posibilă fugă nu ar fi un șoc acum pentru români. De aceea, procurorii anticorupție au vrut să se asigure că fostul ministru va rămâne în țară.

În fața instanței, Elena Udrea a declarat că nu se pune problema să plece din țară. Ea spune că nu vrea să înfunde pușcăriile din afara țării pentru a o aduce înapoi statul român în condiții de forță. Fostul ministru a mai spus că la câte procese sunt pe numele său, nu are niciun motiv să plece din țară, fiindcă oricum statul român o aduce de oriunde ar fi.

Elena Udrea: Nu se pune problema ca eu să plec din țară

De asemenea, Elena Udrea a mai spus că este singurul caz de fugar care s-a întors înapoi în țară de bună voie.

„Dacă aş fi vrut să nu mă întorc, nu mă întorceam acum doi ani. Am venit pentru că mi-am dorit să mă întorc şi, vă amintesc, plecarea mea s-a datorat unei decizii abuzive a instanţei. (…)Despre plecarea mea în Costa Rica cred că nu e cazul să discutăm. Cu toate acestea, eu m-am întors de bunăvoie din Costa Rica şi nu se pune problema în acest moment să fie un risc ca eu să plec undeva”, a susținut Elena Udrea, la sosirea la instanță.

Vestea bună pentru Elena Udrea a fost dată ulterior de instanță. Magistrații au respins solicitarea procurorilor DNA. Cel puțin momentan. Fostul ministru rămâne cu drepturile cetățenești neîngrădite. Totuși, decizia judecătorilor nu este definitivă, astfel, procurorii DNA pot contesta.

Condamnarea Elenei Udrea

Elena Udrea a fost condamnată, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită şi spălare a banilor. Ea a contestat vehement decizia magistraților, ba chiar a ajuns să o blesteme pe judecătoarea care a luat această hotărâre.

Fostul ministru a declarat că s-a întors în România fiind sigură că s-au schimbat lucruri în Justiție și că acum te poți apăra. Totodată, Udrea a mai declarat că acuzațiile procurorilor Laurei Codruța Kovesi sunt nelegale.

Lovitură pentru DNA! Elena Udrea poate să plece din țară oricând vrea, deși a fost condamnată la închisoare

”Pentru mine a fost un șoc. M-am întors în țară cu convingerea că ceva s-a schimbat în Justiție și că poți să te aperi, ceea ce eu nu am făcut în dosarul Gala Bute. Că poți să te aperi, să  aduci probe, și să demonstrezi că acuzațiile procurorilor doamnei Kovesi sunt nelegale, nedovedite”, a declarat Udrea.

Ea spune că este liniștită, fiindcă a făcut tot ce s-a putut face, precizând că a adus toate probele care se puteau aduce, și spunând că acuzațiile procurorilor erau rupte de realitate.

Elena Udrea consideră că a fost condamnată pe nedrept

Elena Udrea explică faptul că textul actual din Codul Penal a fost introdus în anul 2014. Ea a menționat că în perioada în care este acuzată pentru instigare nu exista fapta de luare de mită pentru altă persoană. Totodată, fostul ministru este de părere că era suficient să fie condamnată pentru o singură acuzație, neînțelegând de ce a trebuit să fie condamnată pentru toate celalte fapte.

Elena Udrea este de părere că decizia luată de către Curtea de Apel București este, de fapt, o răzbunare a Laurei Codruța Kovesi. De asemenea, Elena Udrea consideră că sentința a fost dictată de către oamenii din sistem.