Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că dacă se păstrează ritmul actual de vaccinare în Capitală, autoritățile nu vor îndeplini obiectivul de a vaccina 1,2- 1,3 milioane de oameni până în toamnă. În acest context, Alin Stoica îl contrazice pe premierul Florin Cîțu, care consideră că ținta de vaccinare propusă de autorități este realistă.

Prefectul Capitalei îl contrazice pe premierul Florin Cîțu

Momentan, spune prefectul, nu suntem acolo unde ar trebui să fim pentru a atinge acel obiectiv important al campaniei de vaccinare până în toamnă, mai ales dacă se păstrează același ritm de imunizare a populației.

„Până acum avem cam 20% vaccinare și trendul este urcător, am văzut o creștere a numărului de vaccinări la 13-14.000, acum în ultima zi a scăzut un pic. Sperăm să crească în continuare spre 20.000 pentru a fi siguri că atingem obiectivul”, a mai spus Alin Stoica.

De asemenea, prefectul Capitalei a mai declarat că în București, în următorul weekend, va fi organizat un maraton al vaccinării și, de asemenea, vor fi deschise centre drive-through.

Florin Cîțu: Suntem aproape de normalitate

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu a reacționat, ieri, după ce a fost depășită cifra de 3 milioane de persoane vaccinate. El a declarat că vaccinarea este un succes. Oficialul din frunte Executivului spune că pentru prima dată, normalitatea dinainte de pandemia de coronavirus este mai aproape decât am fi crezut. De asemenea, liberalul a dat exemplul mai multor țări care au avut o campanie de vaccinare de succes iar, în prezent, au început să scoată din măsurile de restricție.

Lovitură pentru Florin Cîțu! A fost contrazis din nou de un lider al USR-PLUS: Acest obiectiv NU va fi îndeplinit!

De asemenea, deși Alin Stoica spune cu totul altceva, premierul Florin Cîțu a declarat că ținta de 5 milioane de persoane vaccinate este foarte importantă și foarte realistă.

Campania de vaccinare are un real succes

La început, oamenii au fost reticenți în privința vaccinării, însă dorința de a avea o viață normală din nou i-a pus pe gânduri. Foarte multe persoane s-au vaccinat până în acest moment, iar campania de vaccinare este în continuă desfășurare. În acest moment, oamenii sunt imunizați cu trei feluri de vaccinuri anti-Covid, produse de Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

De asemenea, au fost deschise și primele centre de vaccinare drive. Aici se folosește vaccinul produs de Johnson&Johnson.