Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, s-a aflat la cârma Ministerului Sănătății în plină pandemie de coronavirus, când autoritățile nu știau la ce să se aștepte. El nu exclude apariția valului patru și spune că acesta ar putea izbucnit mai devreme decât ne-am putea aștepta.

În acest moment, explică expertul, este o concurență între vaccinare și boală. El sfătuiește populația să se vaccineze, fiindcă doar așa se va putea ajunge la o viață  cvasi-normală.

Ar putea urma un val patru al pandemiei de coronavirus

Din punctul său de vedere, valul patru va fi după o mobilitate mai accentuată, însă în acest moment el spune că ne aflăm în vârful valului trei și trebuie să scăpăm de acesta. Atunci când se afla la conducerea Ministerului Sănătății, Nelu Tătaru spune că specialiștii urmăreau cele patru barometre: prezența în unitățile de primire urgențe, secțiile de boli infecțioase, terapiile intensive și decesele. Aceste patru barometre sunt cele care arată în ce situație se află țara noastră din punct de vedere epidemiologic.

Cel mai important indice este mobilitatea, fiindcă ea arată transmiterea comunitară. De exemplu, nu școala propriu zisă e cea problematică, ci modul în care ajunge elevul la școală, alături de bunici, părinți, etc.

Lovitură pentru români! Nelu Tătaru vorbește despre valul patru al pandemiei de coronavirus. Când ar putea izbucni

Mare atenție! Vă puteți pierde copilul dacă nu îl vaccinați

Fostul ministru al Sănătății a vorbit și despre legea vaccinării în privința copiilor. El a explicat că părinții care refuză vaccinarea celor mici pot primi sancțiuni drastice.

În cazul în care vaccinarea copilului este obligatorie, iar părintele refuză, el este invitat să participe la ședințe de consiliere menite să lămurească adultul cu privire la beneficiile vaccinării. Dacă refuză și acest lucru, părinții ar putea primi o amendă de 10.000 de lei. Se pot întâmpla lucruri și mai grave. Dacă părintele refuză amenda și refuză în continuare să vaccineze copilul, acesta ar putea să își piardă copilul. Această lege se referă la vaccinarea de orice fel, nu la vaccinarea anti-COVID.