Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat când vor mai fi mărite salariile. Ea este de părere că trebuie să existe echitate între salariile din piață.

Liberala a explicat că sistemul de salarizarea pe anul acesta este bătut în cuie, ceea ce înseamnă că bugetarii nu se vor bucura de o creștere salarială anul acesta. Turcan a precizat că schimbarea legislației în domeniu este un proces complicat, iar ea nu își dorește ca populația să își creeze așteptări false, cum că noua lege a salarizării va fi gata în acest an.

Când vor fi mărite salariile

Mai mult, ministrul Muncii a precizat că atunci când vorbește de salarizarea în sistemul bugetar, se referă la aproximativ două milioane de cetățeni. Iar aceste milioane obligă autoritățile să fie responsabile și să analizeze cu atenție aproape fiecare tip de salarizare în parte într-un sistem uriaș.

Raluca Turcan consideră că în România trebuie să existe echitate între salariile în plată, precizând că sunt unele sporuri care trebuie acordate în sume fixe. Totodată, oficialul din Guvernul Cîțu a mai anunțat că sunt necesare intervenții pe grila de salarizare, fiindcă sunt unele profesii fie uitate, fie marginalizate.

Raluca Turcan este hotărâtă să facă echitate în sistemul public

De asemenea, șefa Ministerului Muncii este de părere că introducerea grilei de salarizare ar putea fi operată și în ceea ce privește administrațiile publice locale. Mai mult, ea spune că a primit solicitări în acest sens din partea asociațiilor municipiilor reședință și comunelor în acest sens, fiindcă acolo există salarizări diferite, cu inechități uriașe între județe și nivelul național.

Lovitură totală pentru acești angajați! Ministrul Muncii a făcut anunțul: când vor mai fi mărite salariile

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, consideră că este anormal că la nivel local există salarii mult mai mari decât într-o administrație publică centrală, iar acest lucru trebuie rezolvat.

Bugetarii, luați în vizor de Guvernul Cîțu

Guvernul Cîțu își dorește de când a venit la conducerea țării să creeze echitate în ceea ce privește salariile din sistemul public. De asemenea, un lucru care va afecta bugetarii este faptul că aceștia nu vor mai putea cumula pensiile cu salariile și vor trebui să aleagă între aceste două venituri.