AUR a demarat procedurile de contestare la Curtea de Apel a măsurilor de restricție impuse de Guvern pe parcursul stării de alertă. Astăzi, la Curtea de Apel, s-a dus senatoarea AUR Rodica Boancă.

De la debutul pandemiei de coronavirus cei din AUR s-au împotrivit restricțiilor impuse de autorități în vederea limitării pandemiei de coronavirus. În acest context, la Curtea de Apel București, senatoarea AUR a contestat următoarele măsuri: carantina națională, închiderea unităților de învățământ, lockdown-ul pentru elevi, mascat sub forma unei vacanțe prelungite, portul măștii la ore, dar și portul măștii în aer liber.

AUR atacă măsurile de restricție în instanță

De asemenea, o altă măsură care nu a fost pe placul celor de la AUR a fost aceea conform căreia programul magazinelor a fost redus în zilele de weekend la ora 18:00.

Senatorul AUR, copreședintele partidului, Claudiu Târziu, este de părere că unica performanță a Guvernului Cîțu este că a introdus frica în rândul oamenilor: frica de a ieși pe stradă, de a vorbi cu alți oameni, frica de a nu mai avea ce mânca a doua zi, dar și frica privind viitorul copiilor. El este de părere că această politică a restricțiilor abuzive nu mai poate continua așa.

Lovitură totală pentru Guvernul Cîțu! AUR a decis să deschidă proces

La rândul său, liderul AUR, George Simion, spune că românii ard de vii și se sufocă prin spitale, copiii se însingurează și se deprimă în fața ecranelor, fiindcă nu pot lua contact cu profesorii și colegii, antreprenorii sunt nevoiți să pună lacătul pe uși, în timp ce autoritățile vând măști neconforme și își schimbă pozele de profil pe rețelele de socializare.

George Simion: Această șaradă trebuie să înceteze

„Această șaradă trebuie să înceteze! Măsurile absurde trebuie ridicate și viața românilor trebuie să revină la normalitate”, a declarat deputatul George Simion, copreședinte AUR.

AUR consideră că restricțiile sunt lipsite de fundament teoretic și practic, motiv pentru care ele trebuie ridicate, pentru a fi restabilită libertatea românilor de gândire, credință, exprimare, de asociere, de mișcare, de inițiativă, dar și accesul liber la activitățile economice, aspecte esențiale într-o democrație.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<