Fostul lider al PSD s-a prezentat, marți, în fața magistraților Judecătoriei Sectorului 5 cu o solicitare de eliberare condiționată, asta după ce conducerea Penitenciarului Rahova i-a dat undă verde la această dorință. Din păcate pentru fostul lider social-democrat, judecătorii i-au respins cererea de eliberare condiționată. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Tribunalul București.

Liviu Dragnea rămâne în închisoare!

Magistrații sunt de părere dă cererea de eliberare condiționată nu este întemeiată. Liviu Dragnea poate cere din nou liberarea condiționată după data de 27 iunie 2021. Judecătorii au luat această decizie în funcție de interviul pe care Liviu Dragnea l-a dat în 2020 fostei sale consiliere Anca Alexandrescu. În urma afirmațiilor făcute de Dragnea în cadrul acelui interviu, judecătorii au dedus că fostul lider social-democrat nu a înțeles exact motivul pentru care a fost condamnat la închisoare, el crezând că este o victimă politică.

Liviu Dragnea: Am stat destul în penitenciar!

Înainte ca judecătorii să ia o decizie, Liviu Dragnea a fost audiat prin videoconferință. El le-a spus magistraților că a stat destul în penitenciar și că s-a reabilitat.

Lovitură totală pentru Liviu Dragnea! Judecătorii nu îl lasă să iasă din închisoare. A fost la un pas!
Inquam photos

„Cred că am stat destul în penitenciar. Vă rog să îmi admiteți cererea. M-am reabilitat și cred că pot face bine dacă voi fi eliberat”, le-a spus judecătorilor.

Dragnea are promis un loc de muncă

Avocata acestuia, Flavia Teodosie, le-a spus magistraților că fostul lider social-democrat întrunește condițiile cerute de lege pentru eliberarea condiționată și că a plătit deja prejudiciul constatat în dosar. Conform cesteia, există o societate comercială care este dispusă să îl angajeze pe Liviu Dragnea. De asemenea, avocata a spus că Dragnea are și o locuință, astfel încât acesta nu va fi o povară pentru societate și poate fi integrat ușor.

În replică, procurorul DNA a cerut ca Dragnea să mai stea încă șase luni în închisoare. Procurorul a argumentat cu faptul că acesta încă nu acceptă că a încălcat legea și încă susține că a fost condamnat politic.