Deși ne aflăm într-o situație epidemiologică grozavă, cazurile de Covid-19 scăzând considerabil, se pare că un specialist spune că acest lucru nu va dura mult. Răzvan Cherecheș, profesor în Sănătate Publică, spune că țara noastră va fi afectată de un al patrulea val al pandemiei de coronavirus chiar în toamna acestui an.

La toamnă, spune Răzvan Cherecheș, vor începe ploile și frigul, iar atunci se va intra în valul patru al pandemiei care va fi relativ amplu la noi în țară.  Totuși, specialistul spune că va fi mai mic decât valul trei, fiindcă este deja un procent din populație vaccinată, însă numărul cazurilor ATI va crește semnificativ.

Răzvan Cherecheș a mai declarat că entuziasmul pentru vaccinare va scădea foarte mult, fiindcă în acest moment nu există nicio modalitate de validare a faptului că te-ai vaccinat, iar cei care nu s-au vaccinat nu mai simt nevoia, mai ales că lucrurile par că se îndreaptă spre bine.

Vine valul al patrulea al coronavirusului!

Profesorul în sănătate publică Răzvan Cherecheș a lansat un atac dur la adresa autorităților pe care le acuză de lipsă de curaj fiindcă nu iau măsuri suplimentare special pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

Lovitură totală pentru români! Când vine valul patru al pandemiei în România? Un specialist spune totul

Măsurile care au fost luate sunt binevenite, spune Răzvan Cherecheș, însă nu suficiente. În opinia acestuia, coaliția de guvernare ar trebui să pregătească o legislație care să permită, de exemplu, unui restaurant să primească numai oameni vaccinați.

Cu toate acestea, Răzvan Cherecheș spune însă că e bine că se renunță la mască în aer liber pentru că acum pe timpul verii riscul de transmitere a virusului în aer liber este „extrem de scăzut”.

Măsuri de relaxare în România

Ieri, președintele Klaus Iohannis a anunțat că se vor lua măsuri de relaxare începând din acest weekend, în condițiile în care niciun județ din țară nu se mai află în scenariu roșu. Astfel, se va renunța la obligativitatea măștii de protecție în  aer liber, cu excepția zonelor aglomerate cum ar fi portul târguri sau stațiile mijloacelor de transport. De asemenea, se va renunța la restricțiile de noapte.