Mai clar, premierul Florin Cîțu a anunțat că va candida pentru funcția de lider al PNL. Mulți liberali au anunțat deja că îl susțin pe acesta în fruntea formațiunii. Ludovic Orban este pe care să își piardă scaunul de lider.

Și deputatul PNL Florin Roman și-a anunțat susținerea pentru Florin Cîțu în fruntea partidului, însă a lansat și un atac dur la adresa lui Ludovic Orban, pe care îl compară cu Adrian Năstase și Liviu Dragnea. Roman consideră că va fi o competiție în PNL, iar ăsta este un lucru bun.

Roman: Sindromul Ceaușescu mai bântuie

„Chiar dacă cineva și-ar fi dorit sa fie candidat unic. Sindromul Ceaușescu mai bântuie încă și ultimii mohicani, ai unei generații de politicieni fără scrupule!”, spune Roman.

Deputatul liberal precizează că va fi o competiție în care lupta se dă între trecut și viitor, între dezamăgire și speranță. El spune că această luptă nu a fost dorită de liberalii care iubesc PNL-ul, ci de cei care public spun că vor democrație, iar apoi pun mâna pe telefon și își amenință colegii.

„Lucrurile sunt simple: până și retrograzii din PSD s-au lepădat de Nastase și Dragnea. Iar PNL are nevoie de un suflu nou în 2024!”, a declarat Roman.

Atac dur la adresa lui Ludovic Orban

Deputatul liberal a lansat un atac extrem de dur la adresa liderului PNL-ului și a spus că despre suferințe și trădări vor mai avea timp să vorbească liberalii în interiorul formațiunii. De asemenea, Roman vorbește în postarea sa pe Facebook și despre „costurile unor blaturi personale”, care au dat câștig de cauză doar unor liberali, care astăzi se dau victime și îndrăznesc să vorbească în numele întregului PNL.

Ludovic Orban, făcut praf de un coleg de partid. Liderul PNL, comparat cu Liviu Dragnea

„În timp ce își puneau țuțerii în funcții și îi păstrau de pesediști și aldisti, în opoziție… dar la guvernare! În timp ce dădeau orice la noii parteneri de guvernare, pentru a scăpa de liberali cu încredere, ca fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru. În timp ce primarii erau trădați, prin cedarea tuturor așilor din structura guvernului, necesari in dezvoltare locală”, spune Roman.

Florin Cîțu, susținut de Florin Roman

Deputatul PNL a mai scris pe contul său personal de socializare că un PNL fără oameni ca Emil Boc, Gheorghe Flutur, Ilie Bolojan, Rares Bogdan, Dan Motreanu si mulți alții, liberali de rând care nu s-au înclinat in fata PSD este ca un PNL fără aer. Așa că Florin Roman a decis să se uite cu încredere la viitorul PNR și la Florin Cîțu.

Liberalii au votat, duminică, la Consiliul Național al PNL, calendarul oficial al alegerilor din partid. Congresul PNL va avea loc pe 25 septembrie. Ludovic Orban și Florin Cîțu vor candida pentru șefia Partidului Național Liberal. În timp ce Florn Cîțu a spus că partidul are nevoie de un suflu nou, Ludovic Orban a declarat că a decis să candideze din dorința de responsabilitate.