În prima ședință a Biroului Politic al PNL, Ludovic Orban a explicat că se va lua act de suspendarea celor doi liberali din toate funcțiile deținute în partid până când se vor finaliza procesele. Liberalul a ținut să precizeze că doar o instanță de judecată va putea să hotărască dacă cineva este vinovat sau nu.

Ludovic Orban scoate armele!

Liderul liberalilor spune că PNL-ul a fost întotdeauna un partid care a ținut la criteriul integrității și a susținut justiția, respectând și principiul nevinovăției, fiindcă doar o instanță poate decide dacă cineva este vinovat sau nu.

În ceea ce îl privește pe Costel Alexe, Ludovic Orban spune că abia ieri s-a anunțat începerea efectivă a urmăririi penale și statutul de inculpat. Până ieri, fostul ministru al Mediului a avut statutul de suspect și din această cauză nu s-a luat nicio decizie legată de el.

De asemenea, liderul PNL a mai spus că Mihai Chirica „se suspendă din funcţia de conducere, din funcţia pe care o avea de preşedinte al organizaţiei municipale.” Din acest motiv, partidul a luat decizia să facă alegeri în toate organizațiile, odată cu demararea procedurilor de congres.

Costel Alexe, acuzat de luare de mită

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, s-a autosuspendat de la conducerea formațiunii, după ce a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mită și delapidare. La rândul său, primarul Iașului, Mihai Chirica, a anunțat că se autosuspendă din funcțiile politice pe care le deține în cadrul organizației ieșene a PNL. El a ajuns la această decizie după ce a fost pus sub acuzare într-un caz de înșelăciune cu un teren al primăriei.

Ludovic Orban intră la rupere! Acești liberali vor fi suspendați din toate funcţiile din partid

Anterior, copreşedintele USR PLUS, deputatul Cosette Chichirău, a spus că Mihai Chirica „nu are cum să mai participe la negocieri pe buget, fiind acum inculpat în două dosare de corupţie.”

I se cere demisia lui Mihai Chirica

De aceea, femeia a solicitat PNL să ia o decizie urgentă care să includă retragerea sprijinului politic pentru Mihai Chirica. De asemenea, ea i-a spus acestuia să își dea demisia imediat de la conducerea Primăriei Iași, fiindcă orașul are nevoie de un primar care să se ocupe de oraș, nu de dosare penale.