După ce și-a dat demisia din fruntea Guvernului și după pierderea alegerilor parlamentare, Ludovic Orban și-a pus liberalii în cap. Luni a avut loc ședința Biroului Executiv, în care tabăra „reformiștilor” nu l-a iertat pe liderul Partidului Național Liberal. Unul dintre cei mai vocali liberali care sunt împotriva lui Orban este Rareș Bogdan, urmat de Florin Roman și de Robert Sighiartău.

Cei doi i-ar fi reproșat fostului premier că a greșit în ceea ce privește negocierea formării noului Guvern și alegerea mai multor oameni în funcții.

Florin Roman, nemulțumit de Orban

Mai mult, Florin Roman i-a reproșat lui Ludovic Orban că nu s-a făcut o analiză clară a rezultatului alegerilor parlamentare. Liberalul „l-a certat” pe șeful său fiindcă mai mulți oameni nu au fost numiți în funcție de meritul pe care l-au avut la alegeri. Așadar, Roman a pus punctul pe i și a solicitat ca această analiză să fie realizată până la cea mai apropiată ședință a PNL.

Reproșurile către Ludovic Orban nu s-au încheiat aici. Florin Roman a continuat și l-a acuzat pe liderul PNL că ”coordonează destul de nestatutar negocierile” asta pentru că echipele n-au fost validate în forurile de conducere ale PNL.

La rândul său, Ludovic Orban a precizat că s-au depus CV-uri și că se analizează propunerile pentru secretari de stat și alte funcții, însă abia ulterior se va lua o decizie.

Rareș Bogdan, reproșuri peste reproșuri la adresa lui Ludovic Orban

Ludovic Orban, pe muchie de cuțit! Val de reproșuri din partea liberalilor

La rândul său, Rareș Bogdan i-a reproșat lui Orban faptul că miniștrii PNL s-au ascuns, după numirea în funcție și doar 3 dintre aceștia comunică public. Rareș Bogdan susține că miniștrii USR comunică mult mai mult și au luat fața PNL la guvernare.

În replică, fostul premier i-a transmis lui Rareș Bogdan că în această perioadă nu ar dori să fie în pielea miniștrilor USR și faptul că o comunicare ”prea floamboaiantă nu este bună”.