Premierul Florin Cîțu vizează o nouă funcție în PNL. El a anunțat că va candida la Congresul PNL, însă nu este foarte hotărât în acest sens. Florin Cîțu a aunțat că nu este exclus să candideze pentru șefia PNL, adică să îi ia locul actualului lider al formațiunii, Ludovic Orban.

Totuși, până la Congresul PNL mai este timp, iar premierul spune că în acest moment principala sa peocupare este legea bugetului de stat.

„În acest moment mă concentrez pe buget, trebuie să avem buget dacă vrem să avem performanță. Orice alte discuții, toate la timpul lor. Când voi lua o decizie vom vedea atunci. Sunt vicepresedinte PNL, am o experiență în cei 4 ani si sunt sigur ca voi candida pentru o functie in PNL, pot sa aduc o contributie la varf”, a zis Florin Cîțu.

Florin Cîțu ar putea candida la șefia PNL

Întrebat dacă exclude să candideze la șefia partidului, premierul Florin Cîțu nu a exclus o asemenea decizie, însă a precizat că vor fi discutate toate la timpul lor.

Ludovic Orban, TRĂDAT? Lovitura fatală vine chiar de la Florin Cîțu

De asemenea, premierul țării a discutat și despre planurile pe care le are pentru țara noastră. Cîțu spune că România ar putea adera la spațiul Schengen în acest an și va adopta euro după 2024 – 2025.

„Parcursul pentru euro a fost puțin întârziat de această criză din 2020. Este nevpie de convergență reală. Vom recupera în perioada 2021 – 2024, dar trebuie să fim constiență că aderarrea la euro va fi după 2024”, a spus Florin Cîțu, la Digi24.

Ludovic Orban  a pierdut respectul mai multor liberali

Ludovic Orban a pierdut respectul mai multor liberali în momentul în care a decis să demisioneze din fruntea Guvernului, după ce PNL a pierdut alegerile parlamentare. Mai mulți liberali, printre care și Rareș Bogdan, au anunțat că Orban nu trebuia să demisioneze până nu lăsa partidul pe mâini bune.

În urma alegerilor parlamentare, PNL a făcut o coaliție cu USR, PLUS și UDMR. În cadrul discuțiilor din coaliție, politicienii s-au certat pe funcții cât mai înalte, iar câteva săptămâni țara a fost lăsată de izbeliște. Atunci mai mulți liberali s-au întors împotriva liderului lor și l-au criticat dur.