Pacienții și angajații de pe Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman au fost evacuați după ce în noaptea de vineri spre sâmbătă în acestă secție a avut loc un incendiu.

Pompierii chemați să intervină

Chemați să intervină pentru a stinge focul, pompierii, împreună cu angajații spitalului i-au evacuat pe cei  șaptesprezece pacienți care erau internați aici. După ce întregul etaj s-a umplut de fum. De fapt, un medic, un infirmier și doi pacienți au avut nevoie de îngrijiri medicale. Ei au ajuns la Centrul de Primiri Urgenţe Roman după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

Din câte se pare incendiul ar fi avut loc din cauză că cineva ar fi fumat într-un loc nepermis. Totul s-a întâmplat înainte de ora trei când un apel efectuat la 112, anunța că în cardul secției de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman ceva luat foc și s-a solicitat ajutorul pompierilor, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamț.

La fața locului s-au deplasat cu patru autospeciale de stingere şi trei ambulanţe SMURD,  pompierii din cadrul Detaşamentului Roman. Alături de pompierii au mai mers și voluntarii din cadrul SVSU Roman.

Mai mulți pacienți evacuați după ce un incendiu a izbucnit la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman. Autoritățile au activat planul roșu!
Foto: ISU

Focul a pornit într-o ghenă

Focul a pornit într-o ghenă în care se aflau și mai multe materiale de tip textil. Și din cauză că ghena cu pricina comunica printr-o tubulatura din tablă cu un grup sanitar de la primul etaj al clădirii, fumul a pătruns în clădire. Motiv pentru care s-a făcut evacuarea pacienților de pe etajul respectiv.

Până la sosirea pompierilor, șapte pacienți au fost scoși din clădire de către personalul medical. În timp ce alți zece pacienți au fost evacuați de forțele de intervenție, după ce au ajuns la fața locului. Din cauza acestui incendiu s-a activat planul roșu.

Doi pacienţi şi două cadre medicale (un medic şi un infirmier) au fost transportaţi la CPU Roman de către ambulanţele SMURD. Aceştia au suferit uşoare intoxicaţii cu monoxid de carbon. Şapte pacienţi au fost transportaţi la Spitalul de Psihiatrie “Sf Nicolae” Roman din municipiul Roman. Iar alţi opt pacienţi au fost mutaţi în saloanele de la parterul clădirii”, a anunțat ISU Neamţ.

Mai mulți pacienți evacuați după ce un incendiu a izbucnit la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman. Autoritățile au activat planul roșu!
Foto: Adevarul

Medicul Cătălin Denciu, considerat unul dintre eroii anului 2020

Nu este pentru prima dată când are loc un incendiu la un spital.  Pe 15 noiembrie, 10 pacienți internați în secția ATI din Spitalul Județean din Piatra Neamț și-au pierdut viața. Iar alți cinci pacienți au murit câteva săptămâni mai târziu. Ei fuseseră transferați la Iași. Iar medicul Cătălin Denciu, care era de gardă și care a încercat să-i salveze, a fost transferat la un spital din Belgia din cauza rănilor suferite.

De fapt, medicul Cătălin Denciu care se află și acum internat la spitalul din Belgia, după ce a suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului. El a fost numit unul dintre eroii anului 2020, de către postul public din acestă țară.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<