Un angajat a fost concediat pentru ca a salvat o fetita. Ce spune Dillon Reagan despre acest incident?
[read more]
Cei mai multi angajati se asteapta sa fie apreciati si sa primeasca o recunoastere pentru munca pe care o fac. Dar ce se intampla atunci cand un angajat isi depaseste atributiile pentru a ajuta o persoana aflata intr-o situatie de criza? In cazul lui Dillon Reagan, un barbat din Portland, Oregon, acest gest de eroism a dus la concedierea sa din compania la care lucra.
In timp ce isi desfasura activitatea in birou, Dillon a auzit strigatele disperate ale unei mame a carei fiica fusese rapita. Imprumutand telefonul unui coleg, Dillon a alertat imediat politia si a inceput sa urmareasca infractorul, ajutat si de un alt coleg. In scurt timp, datorita promptitudinii lor, fetita a fost gasita si salvata.
In loc sa fie apreciat pentru curajul sau, Dillon a fost concediat de catre seful sau pentru ca si-a parasit locul de munca fara permisiune. Dar acest incident nu s-a terminat aici. Dillon a postat pe Facebook scrisoarea de concediere si jurnalistii au inceput sa investigheze cazul.
Subtitlu 1: Cand eroismul nu este apreciat in mediul corporatist
Reprezentantii companiei au sustinut ca Dillon a incalcat politica firmei de doua ori in aceeasi luna, insa acest motiv a fost privit de multi drept o simpla scuza pentru a-l concedia pe barbat. Incidentul lui Dillon a atras atentia publicului si a starnit o reactie puternica, iar compania s-a vazut nevoita sa-i ofere din nou slujba.
Subtitlu 2: Cand dreptatea triumfa
Pentru Dillon, aceasta a fost o victorie. El a demonstrat ca uneori trebuie sa facem ceea ce este corect si sa luptam pentru drepturile noastre, chiar daca asta inseamna sa ne confruntam cu politica companiei sau cu superiorii nostri. Astfel de gesturi de eroism ar trebui sa fie rasplatite, nu pedepsite.
Subtitlu 3: Invataminte dintr-un caz deosebit
Aceasta istorie ne invata ca nu ar trebui sa ne temem sa ne asumam responsabilitatea si sa actionam cand este nevoie. Angajatii ar trebui sa fie apreciati si sa primeasca recunoasterea cuvenita pentru munca lor, iar companiile ar trebui sa incurajeze astfel de gesturi de eroism si sa-i sustina pe angajatii lor in momentele critice.
Dillon Reagan a facut ceea ce trebuia si a ajutat o familie sa-si salveze copilul. Acesta este un act de curaj care ar trebui sa fie apreciat si respectat, nu condamnat. Acest caz ne arata ca uneori trebuie sa depasim granitele impuse de politica companiilor si sa ne asumam riscuri pentru a face ceea ce este corect.
[/read]