Social-democratul i-a transmis o scrisoare președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care acuză derapajele nedemocratice ale Guvernului condus de Florin Cîțu. Mai mult, liderul PSD-ului se plânge în scrisoare că Executivul a politizat acordarea banilor din buget și a fondurilor europene.

Liderul PSD se plânge la oficialii europeni

Marcel Ciolacu le solicită președintei Comisiei Europene și vicepreședintelui Frans Timmermans să ia poziții publice în acest sens, fiindcă românii trebuie să se simtă protejați de Uniunea Europeană atunci când guvernele încalcă principiile democratice ale statului de drept.

În scrisoarea transmisă oficialilor din Uniunea Europeană, Marcel Ciolacu spune că România alunecă spre o cale nedemocratică, iar în calitate de lider al Opoziției este responsabil să facă tot ce poate pentru a ajuta cetățenii țării și pentru a apăra valorile democratice europene. Mai mult, Ciolacu a subliniat că partidul pe care în conduce este deschis la discuții constructive despre viitorul țării noastre pe calea europeană și democratică.

Acuzațiile lui Marcel Ciolacu

De asemenea, Marcel Ciolacu spune că partidele din Coaliție, PNL, USR-PLUS ȘI UDMR, au aprobat un buget fără a accepta niciunul dintre amendamentele depuse de social-democrați. El se mai plânge că Guvernul Cîțu a alocat sume din buget preferențial, după un algoritm politic, iar Planul Național de Redresare și Reziliență nu a fost discutat în Parlament.

Marcel Ciolacu a ajuns la capătul puterilor! Cum vrea să scape de Guvernul Cîțu

Social-democrații vor să blocheze accesarea fondurilor europene

Conform surselor citate de Digi24, social-democrații sunt nemulțumiți complet, iar asta ar putea pune în pericol banii europeni. PSD solicită Guvernului să aducă în Parlament planul care prevede proiectele finanțate din bani europeni. Mai mult, social-democrații amenință că în caz contrat va bloca rectificarea tratatului care prevede creșterea contribuției României la Uniunea Europeană. Accesarea fondurilor europene depinde de majorarea contribuției, au declarat surse politice pentru sursa anterior menționată.

Totodată, Marcel Ciolacu îi ia apărarea Avocatului Poporului în scrisoarea sa. El acuză atacul public și radical al Guvernului împotriva Avocatului Poporului, a membrilor Curții Constituționale a României și Consiliului Superior al Magistraturii.