Prezent într-o emisiune TV, ministrul a vorbit despre regulile pe care trebuie să le respecte românii la slujbele de Paște. În noaptea de Înviere, slujbele se vor ține atât în biserică, cât și în afara lăcașului de cult. Așadar, oamenii care intră în biserică în noaptea de Înviere trebuie să poarte masca de protecție și să respecte neapărat distanța de doi metri.

Cei care participă la slujba de Înviere trebuie să facă aceste lucruri

Lucian Bode spune că cei care participă la slujba de Paște din curtea bisericii trebuie să poarte și ei masca de protecție, însă distanțarea dintre aceștia va fi de un metru și jumătate. De asemenea, oficialul din Guvernul Cîțu a reamintit că în noaptea de Înviere circulația este permisă în intervalul orar 22:00- 05:00.

De asemenea, oficialul spune că le-a solicitat efectivelor MAI să aibă, în următoarea perioadă, o vizibilitate sporită în spațiul public, atât în ceea ce privește forțele de ordine publică în perimetrul stradal, cât și structurile de Poliție Rutieră pentru fluidizarea circulației rutiere în principalele zone.

Mare atenție! Puteți fi amendați

Ministrul Afacerilor Interne a amintit că autoritățile nu vor ezita să sancționeze persoanele care vor încălca regulile impuse de autorități. Lucian Bode consideră că ridicarea restricțiilor în noaptea de Înviere va fi un motiv de bucurie pentru cei care vor să profite și să meargă la petreceri. De aceea, Lucian Bode atrage atenția că oamenii legii vor sancționa persoanele care vor fi prinse că încalcă legea.

Mare atenție, români! Puteți fi amendați usturător dacă faceți acest lucru în noaptea de Înviere

„Știm clar că restaurantele sunt închise în funcție de incidența cumulată în ultimele 14 zile la mia de locuitori. Se închid la ora 22.00 cu o capacitate de 50%, de exemplu, dacă incidența e sub 1,5, iar Hotărârea CNSU e foarte clară: e interzisă desfășurarea activităților în baruri, cluburi și discoteci, în această perioadă”, spune acesta.

Pentru a se asigura că restricțiile sunt respectate și că oamenii sunt în siguranță, autoritățile au decis să trimită pe teren 14 mii de efective pentru gestionarea activităților specifice Paștelui. Ministrul Lucian Bode a ajuns la această decizie în urma unei videoconferințe pe care a avut-o cu prefecții și cu premierul Florin Cîțu.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<