Îți construiești prima casă? Toată lumea a auzit poveștile de groază. Construcția care a durat luni mai mult decât se aștepta. Fisurile care au apărut ulterior. Compania de construcții care s-a pliat lăsând case pe jumătate terminate. Este ușor să fii copleșit de ceea ce poate merge prost când e vorba de casa ta de vis. Trebuie să recunoaște, totuși un lucru. Sunt multe greșeli pe care româniil fac atunci când vor să-și construiască o casă.

Casa visurilor noastre poate deveni un adevărat coșmar

Atunci când ne apucăm de construcția casei visurilor noastre trebuie să știm ce primim pentru banii pe care-i dăm. Este crucial să știm asta atunci când construim ocasă. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să citimcu atenție amprenta mică din contract. Dacă nu puteți spune dacă ceva este acoperit, asigurați-vă că solicitați clarificări, de preferință în scris.

Multe asemenea case, prezentate de constructori, sunt echipate cu accesorii și corpuri de iluminat de înaltă calitate pentru a crea un sentiment de stil și lux. Cu excepția cazului în care contractați în mod specific aceste articole, acestea nu vor fi incluse în preț.

Dar, înainte de a vă alege arhitectura și orice altceva, este important și terenul pe care veți face construcția. Prețul terenurilor a crescut în ultimii ani. Dacă vă doriți un teren, să zicem, în oraș, atunci să vă așteptați la prețuri destul de mari.

Dar, dacă vă doriți o zonă retrasă de gălăgia urbană, atunci s-ar putea să găsiți mai ieftin. Cu toate astean u vă așteptați la prețuri de chilipir. Nici în zonele din afara orașelor nu sunt prețurile foarte mici.

După ce v-ați ales terenul, recomandarea este să testați piața constructorilor. Nu întotdeauna oferta de preț mică a unui antreprenor vă garantează calitatea, dar nici să plătiți mai mult de cât face nu este recomandat.

Greșelile făcute la început de drum

Românii, din păcate, nu sunt încă educați în spiritul antreprenorial. Așa se face că de cele mai multe ori, români fac greșeli atunci când vor să-și construiască o casă. De la lipsa unei bune informări asupra prețurilor terenurilor, a prețului oferit de constructor, și până la lipsa de informare asupra prețurilor materialelor de construcții, toate sunt greșeli uzuale pe care le fac românii.

Nu există nicio garanție că ceea ce îți dorești acum va fi același cu ceea ce îți dorești peste cinci ani. Când luați în considerare presiunea ascendentă asupra prețurilor locuințelor, și  apariția altor costuri asociate cu ridicarea casei și mutarea, nu este surprinzător faptul că mulți oameni fac greșeli.

Dacă îți construiești prima casă, este important să-ți imaginezi cum s-ar putea schimba stilul tău de viață. Copii, părinți în vârstă, putând chiar să profite de o opțiune de a lucra de acasă. Este crucial să țineți cont de o anumită flexibilitate a planului vostru de construcție de câte ori este posibil, astfel încât casa  să se poată schimba și să crească împreună cu voi și familia voastră.

Cea mai mare capcană este alegerea unui constructor greșit

La fel de important este nu să facem greșeli atunci când ne alegem constructorul. De departe, cea mai mare capcană când construiești prima casă este alegerea unui constructor greșit. Sortați grâul de paie atunci când vine vorba de constructori. Poate fi dificilă, dar pentru siguranșa voasră este necesară.

Ori de câte ori este posibil, ar trebui să ceri să vezi câteva dintre proiectele terminate ale muncii lor. Să ceri să vorbești cu unii dintre clienții lor, spre deosebire de a te baza doar pe mărturii online, care pot fi falsificate.

Căutați longevitate în industrie. Calitatea este un bun indicator al seriozității contractorului ales, deoarece vă spune că constructorul este unul profesionist. Că este unul care  respectă un regim strict de control al calității și de învățare profesională continuă.

Că sunt la curent cu cele mai noi materiale și tehnici. De asemenea, că sunt supuși unui sistem rapid, eficient și transparent de soluționare a litigiilor, în cazul în care, probabil, apare o problemă, asta ca  să aveți liniște sufletească.

Concluzie

Dacă te decizi să-ți construiești prima casă, caută constructorul potrivit. Alege prețul celmai bun de pe  piață. Informează-te asupraprețurilorla materialele de construcții folosite.

Nu uita să prospectezi piața terenurilor, pentru a găsi și aici cel mai bun preț. În cele din urmă nu trebuie să iei nimic pe încredere, cercetează, verifică, planifică și apoi apucă-te să construiești.