Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni că jaloanele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt în grafic şi vor fi implementate, adăugând că PNRR se va renegocia în momentul în care coaliţia de guvernare va lua această decizie.

Deşi mai multe voci din PNL şi chiar purtătorul de cuvânt al Guvernului au susţinut că nu se pune problema unei renegocieri a PNRR înainte de 2023, ministrul Muncii Marius Budăi continuă să afirme că acest lucru este posibil, imediat ce coaliţia va decide că este oportun.

„Am format un grup de lucru în cadrul coaliţiei şi atunci când vom avea decizii luate, vom comunica. Regulamentul de implementare al PNRR la nivel european prevede posibilitatea de discutare pe aspecte sau chiar integral a PNRR. Noi nu ne dorim să discutăm PNRR integral. V-am spus cu toţii extrem de determinaţi să implementăm PNRR. Când va lua decizia coaliţia politică şi grupul de lucru din cadrul coaliţiei pe aceste aspecte vă vom comunica”, a declarat Marius Budăi, întrebat dacă îşi menţine poziţia că PNRR ar putea fi renegociat până în 2023.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a transmis, joi seară, precizări, ”în urma apariţiei unor speculaţii privind ipoteza schimbării unui membru al Guvernului”.

Surse politice susţin că PNL vrea să propună în coaliţie remanierea ministrului Muncii, Marius Budăi, care insistă cu declaraţii referitoare la creşterea pensiilor şi renegocierea procentului din PNRR alocat acestora.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, luni, întrebat dacă va solicita demisia ministrului Muncii, Marius Budăi, că nu s-a discutat acest lucru şi îşi exprimă opiniile în interiorul coaliţiei de guvernare, adăugând că este important să se stea „mai puţin la televizor” şi să se muncească mai mult.

„Vom discuta în coaliţie, vom vedea ce spunem în coaliţie. Îmi exprim opiniile în interiorul coaliţiei. Nu s-a discutat nimic. Eu am spus doar că avem 24 de jaloane pe care trebuie să le facem, două sunt la Ministerul Muncii, vom vedea. Termenul e 31 martie, practic, avem timp să le facem”, a completat liderul PNL, întrebat dacă ar fi oportună eventuala cerere a demisiei lui Budăi.