Un bărbat din Arad a postat recent un anunț de vânzare pe un site de anunțuri, în care oferă spre vânzare o mașină de cusut Singer fabricată în Scoția în anul 1800. Chiar dacă obiectele vintage sunt apreciate de colecționari, prețul solicitat de vânzător pare să fie unul uriaș.
[read more]
Un obiect vintage cu o valoare simbolică ridicată
Mașinile de cusut Singer erau cele mai apreciate mărci în urmă cu câțiva zeci de ani și se pare că și astăzi nu își pierd din popularitate, fiind vânate de colecționari. Înainte de anul 1860, Singer Model 1 și Singer Model 2 aveau un aspect primitiv. După acestea, au apărut alte două modele mai rafinate, modelul Singer Turleback și modelul Letter A. Potrivit antic-shop.ro, Singer 221 și 222 Featherweight sunt cele mai căutate mașini de cusut și cele mai populare pentru croitorese și meșteșugari. Mașinile de cusut Singer sunt recunoscute în general pentru calitatea lor.

Mașina de cusut Singer din 1800 aflată în vânzare în Arad este un obiect deosebit care se presupune că ar fi bine întreținut și încă funcțional. Cu toate acestea, prețul solicitat de vânzător pare să depășească cu mult valoarea simbolică a obiectului, fiind mai scump decât o mașină de cusut nouă produsă de Singer care costă acum între 500 și 900 de lei.

Un preț fabulos pentru o mașină de cusut veche de 200 de ani
Proprietarul mașinii de cusut Singer din Arad a postat recent pe site-ul OLX un anunț de vânzare în care spune că obiectul din Scoția în anul 1800 este în stare foarte bună și că este încă funcțional. În anunț, vânzătorul menționează că prețul solicitat este de 25.500 de euro, însă acesta este negociabil.

Deși prețul solicitat pare a fi unul uriaș pentru un obiect vintage, este posibil ca un colecționar pasionat să fie dispus să plătească această sumă pentru obiectul rar. În general, colecționarii sunt dispuși să plătească sume mari pentru obiectele care le interesează și care fac parte din colecțiile lor.

Concluzie
Vânzarea unei mașini de cusut Singer din 1800 pe un site de anunțuri este un fenomen interesant care atrage atenția colecționarilor pasionați și a celor care apreciază obiectele vintage. Cu toate acestea, prețul solicitat de vânzător pare să fie unul prea mare, chiar și pentru un obiect rar și bine întreținut. Este posibil ca în viitor, acest obiect să ajungă la un colecționar pasionat care să fie dispus să plătească această sumă.
[/read]