Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a anunţat sâmbătă deschiderea unei anchete interne, după apariţia în spaţiul public a unei înregistrări cu dialogul dintre un medic şi fiica unui pacient.

În înregistrare, medicul, o jignește pe femeie după ce aceasta îi cere socoteală pentru felul în care a fost tratat tatăl ei în spital, scrie publicația locală Turnul Sfatului.

Femeia a contactat-o pe doctorița care l-a preluat pe tatăl său, în urma unui infarct miocardic, nemulțumită de modul în care a fost tratat acesta pe durata internării, în secția de Cardiologie. În înregistrare se aude cum îi reproșează cardiologului că tatăl ei nu a fost tratat ca o urgență și că l-a găsit „dormind în fund, în salon, cu capul rezemat pe perete și nu putea să respire”.

După ce îi spune medicului „tatăl meu nu se simte bine, iar dv. l-ați trimis acasă”, doctorița răbufnește.

„Ce vrei tu, nesimțită ordinară, da ce, eu i-am dat boala la taică-tău? I-am făcut coronografie, dar nu ți-e rușine tu, nesimțită ordinară, că erau martori acolo în salon. Sunt oamenii din salon, nu ți-e rușine, nesimțită ordinară. (…) Dacă te mai prind că suni, îți spun că pun poliția pe tine. Fă-ți programare, fă-ți programare, măi nesimțito”, se aude medicul pe înregistrarea audio.

Înregistrarea audio integrală poate fi ascultată pe site-ul publicației locale Turnul Sfatului.

„Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unei înregistrări cu o convorbire dintre un medic cardiolog al SCJU Sibiu şi fiica unui pacient, purtată într-un mod inadecvat şi în care se utilizează cuvinte jignitoare, conducerea spitalului anunţă că va fi demarată de urgenţă o anchetă internă”, se arată în comunicatul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Unitatea medicală a precizat că nu tolerează un astfel de comportament în interiorul instituției, care ar trebui „să se afle la dispoziţia cetăţenilor”, iar orice abatere de la conduita etică va fi sancționată.

Conform aceleiaşi surse, conducerea unităţii sanitare a catalogat gestul cadrului medical drept „o refulare personală de neacceptat”.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<