Un medic radiolog din Timișoara a aflat că este infectat cu coronavirus. La două săptămâni după ce a fost vaccinat cu ambele doze de ser.

Un medic din Timișoara testat cu covid-19 după vaccinare

Specialistul a început să prezinte simptomele specifice unei viroze, dar a decis să își facă testul pentru coronavirus, iar rezultatul a fost unul pozitiv, atât în cazul testului rapid, cât și în cazul celui PSR, potrivit tion.ro, citat de Pro TV.

După ce a aflat rezultatul, medicul cardiolog este de părere că fie s-a infectat cu o nouă tulpină, fie în cazul său chiar dacă s-a vaccinat nu a reușit să dezvolte numărul necesar de anticorpi pentru a putea lupta cu virusul. El a declarat că simptomele pe care le prezintă sunt mai degrabă specifice unei viroze.

Este posibil ca în cazul său, chiar și după administrarea celei de-a doua doze, vaccinul să nu ofere protecția de 95%. Mai ales că după ce și-a făcut testul a aflat că numărul său de anticorpi este mediu. Proba este analizată de colegii de la  Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara.

,,M-am vaccinat la începutul lunii ianuarie, rapelul l-am făcut la sfârșitul lunii, prin 28, și de câteva zile am început să am niște simptome specifice de viroză, tuse, nas înfundat, lucruri absolut neclare. Nu era ceva tipic Covid, fără tuse și probleme cu respirația. Am decis să fac testul rapid și ulterior PCR, de unde am fost depistat pozitiv. Mi-am făcut și nivelul de anticorpi și este un nivel mediu, am colegi care au valori mai mari”, a spus medicul.

Medic român infectat cu coronavirus la două săptămâni după ce a fost vaccinat cu ambele doze. Care este explicația
Foto: pixabay.com

,,Eu fac parte din procentul mai mic de populație”

Specialistul a mai afirmat că este posibil ca el să facă parte dintre cei care dezvoltă o imunitate mai scăzută. În ciuda faptului că s-a vaccinat. De asemenea, el nu a exclus nici ideea de se fi infectat cu o variantă mutantă a virusului, de aceea se verifică acest lucru.

 

,,Se pare că eu fac parte din procentul mai mic de populație care dezvoltă imunitate scăzută sau se poate să fie noua tulpină care nu se știe exact care este procentul de protecție. Pfizer oferă protecție la tulpina originală, dar la tulpinile noi nu se știe concret ce valori de protecție oferă. Se verifică la UMF analiza. Se poate să fie varianta nouă. Nu dă simptome mai agresive, dar e contagioasă” a mai adăugat el.

Studiile au arătat că un vaccin oferă nivelul maxim de protecție după administrarea dozei rapel. În cazul Pfizer, când ambele doze sunt administrate, eficacitatea este de 95%.

Cu toate acestea, medicul i-a sfătuit pe oameni să se vaccineze pentru că este singura cale prin care pot fi protejați împotriva virusului.

În prezent în România sunt utilizate trei vaccinuri în cadrul campaniei de vaccinare, Pfizer, AstraZeneca și Moderna. Iar Agenția Europeană a Medicamentului ar putea să aprobe în următoarele zile și serul produs de Johnson&Johnson.