Managerul Institutului „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, atrage atenția că măsurile de relaxare pe care le-a anunțat ieri șeful statului, Klaus Iohannis, sunt binevenite și asteptate, însă oamenii trebuie să aibă mare grijă și să le privească cu multă precauție.

Beatrice Mahler: Măsurile de relaxare sunt binevenite, dar trebuie să le aplicăm cu precauție

Chiar dacă se renunță la masca de protecție în spațiul liber, medicul sfătuiește românii să se asigure că păstrează distanța socială. Ea spune că pandemia de coronavirus nu s-a terminat, iar în spitale încă sunt pacienți grav bolnavi.

„Aceste măsuri care sunt binevenite și așteptate să le aplicăm cu precauție și cu atenție. Acolo unde distanța de 1,5 -2 metri nu poate fi păstrată, să purtăm mască”, a spus Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler a atras atenția că aceste măsuri de relaxare vin ca urmare a vaccinării unui număr mare de oameni, campanie care trebuie continuată și mai mult, accelerată. Fără ca aceste vaccinări să aibă loc, spune Mahler, cu siguranță măsurile de relaxare nu ar fi avut loc, fiindcă aceste măsuri sunt dependente de numărul oamenilor care se imunizează.

Vaccinarea trebuie să continue!

Medicul spune că dacă se va continua în acest ritm și vor fi vaccinate cât mai multe persoane, atunci se va ajunge ca în toamnă să se scoată de tot masca de protecție. Momentan, spune medicul, trebuie să purtăm masca în spații închise și aglomerate, să ne spălăm pe mâini și să păstrăm distanța. Cu pași mici ne îndreptăm spre o relaxare totală.

Medicul Beatrice Mahler atrage atenția: Pandemia nu s-a terminat! Mai sunt pacienți în spitale

Care este situația pandemiei de coronavirus la noi în țară

În ultimele 24 de ore au fost raportate, la noi în țară, 835 de cazuri de infectare cu Covid-19. De la debutul pandemiei de coronavirus au fost infectate 1.070.605 de persoane, dintre care 1.022.029 de oameni s-au vindecat. Chiar dacă numărul cazurilor începe să scadă, cel al deceselor continuă să fie crescut.

De exemplu, în ultimele 24 de ore au fost raportate 105 decese. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.276. Dintre acestea, 809 sunt internate la ATI.