Medicul Cătălin Denciu a fost grav rănit în timpul incendiului care a speria toată România. În luna noiembrie a anului trecut, la Spitalul Piatra Neamț a izbucnit focul care a luat zeci de vieți nevinovate. Cătălin Denciu s-a rănit grav în timp ce încerca să își salveze colegele și pacienții.

El a fost transferat la un spital militar din Belgia, unde s-a luptat pentru viața lui până în prezent. Ulterior, medicul a fost transferat din nou la Saint- Luc Hospital, cea mai mare unitate medicală din Bruxelles, unde va începe următoarea fază a vindecării.

Primele declarații ale lui Cătălin Denciu

Cătălin Denciu a făcut primele declarații de la tragicul eveniment. El spune că treptat a început să se miște și să meargă. De asemenea, au apărut și primele fotografii cu medicul erou. După tragedia de la Colectiv, țara noastră a încheiat un acord de colaborare cu un spital din Belgia, la care a fost transferat inițial și medicul erou, pentru a putea fi tratați aici pacienții care suferă arsuri grave.

Medicul erou de la Piatra Neamț a dat primele declarații! Cum se simte Cătălin Denciu

Atunci când a avut loc incendiul de la Piatra Neamț, pe 14 noiembrie 2020, medicul Cătălin Denciu se afla de gardă la secția de Terapie Intensivă. El s-a luptat cu flăcările pentru a reuși să salveze cât mai mulți pacienți infectați cu coronavirus, motiv pentru care a suferit arsuri de gradul doi și trei pe 40% din corp. Din cauza arsurilor grave, medicul a fost în comă indusă timp de trei săptămâni.

Medicul erou: Voi continua să muncesc pentru a reuși

„Îmi amintesc că m-am trezit la terapie intensivă. Acolo au avut grijă de mine asistentele şi fizioterapeuţii. Pe 20 ianuarie, am fost transferat la o unitate de terapie medie. Gradual, am început să mă pot mişca şi să pot merge din nou. Astăzi pot deja să pedalez. Să îndoi braţele este încă dificil, aşa că fac multe sesiuni de tratament cu fizioterapeuţi pentru a învăţa să îmi mişc din nou coatele. Recuperarea este departe de a fi încheiată, dar ştiu că trebuie să dau totul pentru a mă simţi mai bine. Voi continua să muncesc pentru a reuşi”, a povestit el în urmă cu câteva zile, pentru beldefnews.mil.be.

În urmă cu câteva săptămâni, medicul erou a fost supus unei ultime intervenții chirurgicale. El și-a stabilit câteva obiective pentru a reuși să redevină independent, pe picioarele lui. Soția sa, medicul Alina Denciu, se află și ea în Belgia și stă într-o cameră cu personalul militar al spitalului, pentru a-i fi alături soțului său. Ea învață mai multe tehnici de reabilitare și îngrijire pentru a putea avea grijă de Cătălin Denciu după ce acesta va fi externat.

Medicul erou de la Piatra Neamț, inclus pe lista eroilor care au marcat 2020

El declară că atât el cât și familia sa așteaptă să se vindece pentru a mulțumi echipei medicale care a avut grijă de el.

Cătălin Denciu va continua să se recupereze la Saint-Luc University Hospital, unde a lucrat timp de un an în timpul pregătirii sale ca anestezist. Medicul Denciu a fost inclus în luna decembrie a anului trecut de jurnaliștii belgieni de la rtbf.be pe o listă a eroilor care au marcat anul 2020.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<