Mulți dintre români aleg ca în minivacanța de Paște să plece la mare. Anul acesta sărbătorile Pascale coincid cu data de 1 Mai, declarată la nivel național Ziua Muncii. Data de 1 Mai marchează de obicei începutul sezonului estival. În fiecare an, pentru a marca momentul, sute de mii de români merg la mare în această perioadă.

Este bine de știut că românii care au ales să-și petreacă minivacanța de Paște la mare anul acesta au posibilitatea să se vaccineze anti – coronavirus fără să aibă nevoie în prealabil de programare.

Turiștii care pleacă la mare de 1 Mai au nevoie doar de buletin pentru a se vaccina anti – Covid – 19. Anunțul a fost făcut chiar de către Prefectura Constanța. Autoritățile pun la dispoziția turiștilor dornici să se imunizeze două fluxuri de vaccinare, conform Digi24.

Mergi la mare de 1 Mai? Ai ocazia să te vaccinezi fără programare

Turiștii din Constanța se pot vaccina fără programare în perioada 30 aprilie – 3 mai , la Pavilionul Expozițional Constanța. La acest centru se poate face vaccinarea atât cu prima doză, cât și cu cea de-a doua, de rapel.

La acest centru nu înființat sunt disponibile doze de vaccin de la Pfizer / BioNTech. Turiștii care vin să se vaccineze cu doza de rapel vor avea la dispoziție oricare ser care a fost autorizat în România.

Campania de vaccinare din Constanța

La nivelul județului Constanța sunt în prezent operaționale 56 de fluxuri în 16 centre de vaccinare. Un număr de 34 dintre fluxuri se află chiar în Pavilionul Expozițional Constanța. Capacitatea de vaccinare a acestui centru este de 2 800 de persoane pe zi. De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, în Constanța au fost administrate 231 004 de doze de vaccin anti – coronavirus.

Centre de vaccinare drive

Recent, în România, au fost înființate primele centre de vaccinare de tip drive – thru. Primul astfel de centru din București a devenit operațional de astăzi. Primul centru de vaccinare drive din România a apărut la Deva, în Hunedoara, în data de 24 aprilie 2021. Al doilea înființat este cel din Cluj. Săptămâna aceasta a mai apărut un astfel de centru la Arad.