Premierul Italiei, Mario Draghi, a semnat un decret prin care prelungește actualele restricții din această țară până la sfârșitul lunii aprilie. De asemenea, vor fi închise restaurantele, magazine și teatrele.

Conform respectivului document, toți angajații din sistemul sanitar vor fi obligați să se vaccineze, însă decretul prevede ca școlile să rămână deschise. De asemenea, premierul susține că măsuri de relaxare ar putea fi luate înainte de sfârșitul lui aprilie, dacă situația sanitară se va ameliora.

Reguli drastice în Italia!

Astfel, toate regiunile din Italia vor rămâne luna aceasta în scenariu roșu sau în scenariu portocaliu. Doar în momentul în care o anumită regiune va fi plasată în scenariu roșu, abia atunci se vor deschide restaurantele până la orele 18:00.

În cea mai mare parte din Italia au fost luate restricții foarte drastice pentru a limita răspândirea cazurilor de coronavirus. De asemenea, întreaga țară va fi clasată drept zonă roșie, cu risc ridicat de infectare și restricții severe, în weekendul Paștelui catolic.

În 2020 au murit mai mulți italieni decât în cel de-Al Doilea Război Mondial

Conform Institutului italian de statistică, Istat, în anul 2020, Italia a înregistrat cel mai mare număr de decese după cel de-Al Doilea Război Mondial, din cauza pandemiei de coronavirus, cu peste 100.000 de decese mai mult decât media.

La data de 31 decembrie 2020, Ministerul Sănătății italian a transmis că numărul persoanelor care și-au pierdut viața din cauza virusului mortal apărut în China era de 74.000.

Milioane de români, afectați! S-a decis! Se închide tot până la sfârșitul lunii aprilie

Astfel, în anul 2020, populația Italiei s-a redus cu circa 384.000 de persoane, față de anul 2019. Specialiștii spun că acest lucru înseamnă că parcă s-a redus un oraș de mărimea Florenței.

Italia, cea mai afectată țară de primul val al pandemiei

Italia a fost țara cel mai puternic afectată de primul val al pandemiei de coronavirus după China. Aici au fost înregistrate anul trecut foarte multe decese, infectări, iar sistemul medical a ajuns la capătul puterilor. Au fost trimise mai multe cadre medicale din lume pentru a-i ajuta pe medicii de acolo.