Mai exact, circa o treime dintre membrii Forțelor armate americane nu vor să se vaccineze împotriva coronavirusului, chiar dacă în această țară cazurile de infectare și de decese din cauza pandemiei sunt uriașe. Mai mult, deși militarii participă în campania de vaccinare a populației, ei refuză să li se administreze serul, anunță oficiali de la Departamentul american al Apărării.

Militarii americani nu vor să se vaccineze împotriva coronavirusului

General-maiorul Jeff Taliaferro a dezvăluit acest număr uriaș de refuz în cadrul unei audieri, miercuri, în Congres, în contextul în care Pentagonul consideră că vaccinurile dezvoltate împotriva coronavirusului sunt „facultative” în rândul trupelor.

”Nivelul acceptării se situează la aproximativ două treimi”, a precizat Jeff Taliaferro, spunând că această estimare a sa are la bază „date foarte timpurii”.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că momentan nu există date exacte referitoare la totalitatea forțelor armate cu privire la vaccinare, însă a mai spus că până în prezent s-au efectuat 916.500 de vaccinări.

Militarii americani NU vor să se vaccineze! Ce spun autoritățile din SUA

Pentagonul impune ca obligatorie vaccinarea soldaților cu majoritatea vaccinurilor standard

Nivelul refuzului vaccinării este aproape similar celui al populaţiei civile, a precizat John Kirby. Guvernul Biden a trimis membrilor forţelor armate şi Gărzii Naţionale să consolideze efectivele angajate în campania de vaccinare a marelui public în întreaga ţară. Pentagonul impune ca obligatorie vaccinarea militarilor cu majoritatea vaccinurilor standard.

Totuși, vaccinurile autorizate în prezent împotriva Covid-19 în Statele Unite ale Americii sunt autorizate doar în baza unei proceduri de urgenţă a Agenţeii americane a medicamentului (FDA).

Vaccinarea împotriva covid-19 nu poate fi, aşadar, impusă trupelor, a explicat John Kirby.

”Există o limită veritabilă, din punct de vedere legal (…), în impunerea obligativităţii (vaccinării) trupelor şi familiilor acestora”, a subliniat el.