Ministrul Educației spune că el mizează pe vorbă bună și puterea de convingere pentru a-i determina pe profesorii care nu au încredere să se vaccineze să o facă. Oficialul recunoaște că nu este mulțumit de modul în care decurge campania de vaccinare în ceea ce privește personalul din sistemul de învățământ.

Ce se întâmplă cu profesorii care nu se vaccinează

Pe de altă parte, oficialul explică faptul că sistemul de învățământ din România nu își permite să renunțe la cadrele didactice ca formă de sancțiune, în cazul în care aceștia nu se vaccinează. El spune, totuși, să are încredere în profesori că în cele din urmă vor înțelege cu toții că este absolut necesar să se vaccineze.

Sorin Cîmpeanu spune că este evident faptul că elevul se află într-un pericol dacă profesorul din clasă nu este vaccinat, însă dacă merită asumarea acestui risc,  „este un calcul pe care îl facem fiecare dintre noi”, a spus ministrul. Mai mult, Sorin Cîmpeanu a precizat faptul că beneficiile educației sunt mult mai mari, fără educație vom avea medici nepregătiți, ingineri nepregătiți și o țară întreagă nepregătită, ceea ce înseamnă că o vom duce cu toții rău.

Ministrul Educației a făcut anunțul mult așteptat! Ce se întâmplă cu profesorii care nu se vor vaccina

Oficialul din Guvernul Cîțu a precizat că rata de vaccinare este de peste 50% în rândul angajaților din sistemul de învățământ și a trecut de 44 la sută pe ansamblul personalului din învățământ (personal didactic, personal nedidactic și personal didactic auxiliar).

Cîmpeanu, nemulțumit de modul în care decurge campania de vaccinare

 „Trebuie să recunosc, de o lună de zile, progresul (în cazul vaccinărilor – n.r.) există, dar este foarte lent, de ordinul a 200-300 de persoane vaccinate pe zi (…), or în luna martie aveam peste 6.000 de persoane vaccinate pe zi”, a menționat ministrul.

Pe de altă parte, spune oficialul, soluția ca profesorii care nu se vaccinează să intre în format doar online nu este fezabilă, fiindcă învățământul simultan și cu patru clase simultane și nu sunt profesori calificați, apreciați și singuri, care să fie înlocuiți profesorii care nu sunt vaccinați. Profesorul spune că este nevoie de profesori în școală.

Cine îi va convinge pe profesori să se vaccineze

Întrebat cine i-ar putea convinge pe profesori să se vaccineze, ministrul a răspuns:

„Noi, cu multă perseverență, facem tot ce putem face, în limitele de competență. Nu e foarte simplu să-ți trimiți secretarii de stat în toate județele României”.