Ministrul rus Serghei Lavrov dezvaluie conditiile Rusiei pentru o pace durabila in Ucraina

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a precizat ca Rusia nu doreste un armistitiu in Ucraina, ci o ‘pace durabila’, intr-un interviu recent. Acesta a mentionat ca pentru a realiza acest lucru, Moscova impune cinci conditii dificil de acceptat pentru tara condusa de Volodimir Zelenski.
Conditiile impuse de Rusia
Conform lui Lavrov, Rusia insista ca tratatul de pace cu Ucraina sa includa conditii precum demilitarizarea si denazificarea tarii. Tratatul ar trebui, de asemenea, sa prevada renuntarea la toate actiunile in justitie impotriva Rusiei, ridicarea sanctiunilor si restituirea bunurilor confiscate Moscovei. ‘Pe agenda de lucru se afla obiectivele demilitarizarii si denazificarii Ucrainei, ridicarea sanctiunilor anti-ruse, retragerea tuturor actiunilor in justitie impotriva Rusiei si restituirea bunurilor sale confiscate ilegal in Occident. Toate aceste prevederi ar trebui sa fie stipulate intr-un acord de pace cu caracter juridic obligatoriu’, a afirmat el.
‘Nu avem nevoie de o pauza pe care regimul de la Kiev si manipulatorii sai externi ar dori sa o ia pentru a regrupa trupele, a continua mobilizarea si a consolida capacitatile militare’, a spus el.
Solutia durabila
Ministrul a afirmat ca o solutie durabila ar fi imposibila fara eliminarea cauzelor profunde ale conflictului. Potrivit oficialului, in primul rand, este necesar sa se elimine amenintarile la adresa securitatii Rusiei in legatura cu extinderea NATO si implicarea Ucrainei in acest bloc militar. ‘Este la fel de important sa se asigure respectarea drepturilor omului in teritoriile care raman sub controlul regimului de la Kiev, care, dupa 2014, a exterminat tot ceea ce era asociat cu Rusia, rusii si vorbitorii de limba rusa: limba rusa, cultura, traditiile, ortodoxia canonica, mass-media in limba rusa’, a spus Lavrov. ‘Este necesara recunoasterea juridica internationala a noilor realitati teritoriale aparute odata cu incorporarea Crimeii, Sevastopolului, DPR, LPR, regiunilor Zaporojie si Herson in Rusia. Populatia de acolo si-a decis soarta prin exprimarea libera a vointei sale intr-un referendum.’
Conținutul publicat pe ziareonline.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨