Minivacanța de cinci zile din iunie, un avantaj pentru bugetari și o problemă pentru seniorii României

Luna iunie va aduce o minivacanță celor care lucrează în cadrul instituțiilor de stat, fiindcă autoritățile au decis ca ziua de vineri, 2 iunie 2023, să fie liberă. Astfel, aceștia vor avea cinci zile libere consecutive. Însă, seniorii României vor trăi momente dificile, banii pensiilor urmând să ajungă cu câteva zile întârziere.

[read more]

Pentru bugetari, ocazia perfectă pentru o mini-vacanță

Angajații din instituțiile de stat se vor putea bucura de cinci zile consecutive, începând cu 1 iunie, Ziua Copilului, și continuând cu cele două zile de Rusalii, pe 4 și 5 iunie 2023. Ziua de vineri, 2 iunie, va fi liberă pentru aceștia, în timp ce angajații din sectorul privat vor avea doar trei zile legate de sărbătorile legale, plus o zi liberă în mijlocul săptămânii.

Seniorii României se vor uita lung după poștaș

Din nefericire, pentru seniorii României, minivacanța de cinci zile va aduce o problemă: banii pensiilor care urmează să fie distribuiți de poștași vor ajunge cu câteva zile întârziere. Acest lucru se datorează faptului că poștașii sunt și ei bugetari și vor avea parte de cinci zile libere. Pensionarii care primesc banii cash de la poștaș vor trebui să aștepte câteva zile în plus pentru a beneficia de sumele cuvenite.

Marius Budăi, ministrul Muncii, exclude sistarea plății pensiilor

Pe fondul îngrijorărilor privind posibilitatea sistării plății pensiilor, ministrul Muncii, Marius Budăi, a intervenit pentru a clarifica situația. El a afirmat că nu există nicio problemă cu plata pensiilor și că guvernul va găsi soluții pentru a face față problemelor financiare. Conform directorului Casei Județene de Pensii Brașov, Diana Itu, există riscul ca anumite județe să nu mai poată plăti pensiile în viitorul apropiat. Budăi a subliniat că PSD nu va tăia veniturile și că beneficiile sociale reprezintă o linie roșie pentru partid.

Concluzie:

Minivacanța de cinci zile din luna iunie este așteptată cu nerăbdare de bugetari, fiind o ocazie perfectă pentru o mică evadare din rutina zilnică. Însă, pentru seniorii României, această perioadă va fi una dificilă, banii pensiilor urmând să întârzie câteva zile din cauza faptului că poștașii vor avea și ei cinci zile libere. În ciuda îngrijorărilor legate de posibilitatea sistării plății pensiilor, ministrul Muncii a exclus această variantă și a promis că guvernul va găsi soluții pentru a face față problemelor financiare.

[\read]