Minune pentru Irene: Leucemia învinsă!

Minune de la Dumnezeu pentru Irene! Arhidiaconul Mihail Bucă, salvatorul copiilor cu boli incurabile, primește o minune divină

Povestea impresionantă a micuței Irene și lupta împotriva leucemiei

Arhidiaconul Mihail Bucă, cunoscut în întreaga țară pentru ajutorul acordat copiilor cu boli incurabile, a primit o veste miraculoasă după ce mulți medici nu mai credeau în șansa de supraviețuire a fiicei sale. Micuța Irene, diagnosticată cu un stadiu avansat de leucemie acum un an, a primit o a doua șansă la viață.

Povestea acestei mici luptătoare a captivat inimile întregii țări. Credincioșii au făcut rugăciuni, alături de arhidiacon, sperând la un miracol. Chiar și Biserica Ortodoxă Română s-a oferit să contribuie financiar pentru tratarea copilei în străinătate, dar arhidiaconul a refuzat, având încredere că Dumnezeu îi va asculta ruga.

Viața și activitatea arhidiaconului Mihail Bucă

Slujitor al Domnului, Mihail Bucă lucrează la Catedrala Patriarhală din București din anul 1997. Fondator și dirijor al Grupului Psaltic Tronos al Patriarhiei Române, el și soția sa, Daniela, au cinci copii binecuvântați: Nicolae, Maria, Iustin, Anastasia și Irene.

În luna octombrie a anului 2022, micuța Irene a fost diagnosticată cu leucemie acută mieloblastică de către medicii de la Institutul Fundeni. Vestea a fost devastatoare, dar Mihail Bucă nu și-a pierdut credința și determinarea:

"Diagnosticul pus de medicii de la Institutul Fundeni fiicei noastre nu ne va învinge, deoarece aceeași echipă medicală ne-a asigurat că tratamentul îi va reda viața normală. Puterea noastră vine de la Domnul Iisus Hristos, Mântuitorul și Salvatorul lumii. Știm că sunteți, de asemenea, sursa noastră de putere", declara arhidiaconul acum un an, pe rețeaua de socializare Facebook.

Miracolul care a adus o nouă șansă pentru Irene

După un an de la momentul în care medicii nu mai vedeau nicio speranță pentru micuța Irene, aceasta a primit o veste incredibilă: este complet sănătoasă.

Nivelul de detectabilitate a bolii în corpul ei este de doar 0,1%. Nu mai prezintă nicio celulă canceroasă și testul FISH pentru Trisomia 8 a ieșit negativ. Fiica lui Mihail Bucă va continua să urmeze tratamentul cu citostatice, dar există mari șanse ca aceasta să ducă o viață perfect normală.

După toate momentele dificile prin care a trecut și perioada întunecată în care nu și-a pierdut niciodată speranța, tatăl micuței Irene nu poate decât să mulțumească, nu doar medicilor, ci și lui Dumnezeu:

"În cele mai grele momente ale vieții noastre, ne-am rugat cu încredere către Tine, am cerut ajutorul Tău și strigătul nostru a fost auzit. Ai ghidat mâinile medicilor, ai adus lumină și speranță în sufletul nostru într-un moment în care disperarea părea să ne cuprindă în întregime. Mulțumim medicilor minunați de la Institutul Clinic Fundeni și ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să le dea putere în lupta lor zilnică cu durerea. Irene-Ecaterina vă mulțumește și vă promite că se va bucura de fiecare întâlnire cu voi. Vă mulțumim și vă îmbrățișăm! Dumnezeu să ne ajute!", a scris el pe Facebook.

Această poveste impresionantă ne amintește că, în ciuda dificultăților și încercărilor, speranța și credința pot face minuni. Micuța Irene este un exemplu de curaj și putere, iar arhidiaconul Mihail Bucă rămâne un adevărat model de devotament și credință în Dumnezeu.