Mioara Roman s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani. Povestea de dragoste dintre mama Oanei Roman și Petre Roman. De ce au ajuns cei doi la divorț, după 34 de ani de căsnicie. Nimeni nu se aștepta să se separe.

Mioara Roman și Petre Roman au fost unul dintre cele mai cunoscute cupluri din lumea politică românească, fiind considerați un exemplu de stabilitate și dragoste pentru mulți ani. Cu toate acestea, povestea lor de iubire s-a transformat într-un capitol dureros de despărțire în anul 2007.
[read more]

Detalii despre povestea de iubire dintre Mioara și Petre Roman

Pentru Mioara Roman, fostul premier a reprezentat mai mult decât un partener de viață, el a fost iubirea vieții ei, care a maturizat-o. Cu toate că mama Oanei Roman a mai fost căsătorită înainte de Petre Roman, recunoaște că nicio altă relație nu s-a comparat cu cea alături de fostul premier.

Primul său mariaj a fost unul mai mult copilăresc, în timp ce al doilea a fost cel care i-a marcat inima pentru totdeauna.

Cu toate acestea, în anul 2007, povestea lor de dragoste s-a transformat într-un capitol dureros de despărțire. Fostul prim-ministru și Mioara Roman au decis să pună capăt căsniciei lor, iar motivul acestei separări a fost apariția unei alte femei în viața lui Petre Roman, Silvia, actuala sa soție.

Petre Roman, într-o mărturisire sinceră, a recunoscut că nu Mioara Roman este vinovată pentru destrămarea căsniciei lor, ci el însuși este cel responsabil pentru ruptură. El s-a îndrăgostit nebunește de Silvia și a hotărât să pună punct căsniciei pe care o avea alături de mama fiicei sale, chiar dacă aceasta din urmă îl iubea necondiționat și spera să își petreacă întreaga viață alături de el.

Declarația lui Petre Roman, după moartea fostei sale soții

Petre Roman a făcut o declarație emoționantă, după vestea tragică a morții fostei sale soții, Mioara Roman, care a avut loc vineri dimineață. Fostul premier și-a exprimat profundul regret și admirația pentru mama Oanei Roman, descriind-o ca pe un om puternic și deosebit.

„Îmi pare foarte rău, îmi pare foarte rău că s-a dus dintre noi, dar în acelaşi timp o lungă perioadă de timp s-a luptat cu o boală grea şi a facut-o cu personalitatea pe care i-o cunosc foarte bine. Un om puternic, un om foarte inteligent, foarte pregătită, o persoană foarte cultă, a făcut mult bine în viaţa ei, a oferit sprijin oricui i-a cerut.

Cred că a fost un profesor absolut remarcabil şi sunt convins că sunt foarte mulţi oameni tineri, nu numai, dar în special tineri care au deprins foarte multe lucruri de la ea şi lucruri cu care merg în viaţă mai bine, mai cu…rezultate mai bune pentru ei.

Acum cred că îi e mai uşor pentru că a fost greu cât s-a luptat cu boala şi sunt sigur că Dumnezeu a venit sa o ia, s-o odihnească fiindcă merită în modul cel mai deplin”, a declarat Petre Roman.

Cu atât mai mult, Petre Roman a subliniat contribuțiile pozitive ale Mioarei Roman în viața publică și privată și a evidențiat caracterul ei altruist.
[/read]