Moment istoric pentru Statele Unite ale Americii (SUA) și Regatul Unit al Marii Britanii! Președintele american Joe Biden va merge într-o vizită oficială peste ocean special pentru a o întâlni pe Regina Elisabeta a II – a a Marii Britanii.

Întâlnirea dintre monarhul britanic și președintele american va avea loc în data de 13 iunie, la Palatul Windsor, una din reședințele familiei regale britanice. Viztia va avea loc  după summitul G7.

Conform Palatului Buckingham, Regina Elisabeta a II-a îi va întâmpina pe preşedintele american Joe Biden şi pe Prima Doamnă Jill Biden. Evenimentul istoric are loc imediat după summitul G7 care va avea loc săptămâna viitoare în Regatul Unit al Marii Britanii. Evenimentul va avea loc în Cornwall, în Anglia, fiind primul eveniment important care are loc de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, conform news.ro.

Potrivit Reuters, Joe Biden devine astfel al 13 – lea președinte american care se întâlnește cu cel mai longeviv monarh al lumii. Regina Elisabeta are în prezent 95 de ani și este pentru prima oară în ultimii câțiva zeci de ani în care va participa la o astfel de vizită oficială singură. Prințul consort, ducele Philip, s-a stins din viață în această primăvară, în luna aprilie. Întâlnirea cu Joe Biden va fi astfel primul angajament important al reginei după decesul prințului consort.

De asemenea, și pentru Joe Biden va fi o premieră. Este primul turneu peste ocean pentru Biden de când a devenit președintele Statelor Unite ale Americii.

Momentan acestea sunt singurele precizări făcute de Palatul Buckingham despre vizita istorică a președintelui american.

Regina Marii Britanii și-a mutat reședința la Castelul Windsor

Regina Elisabeta a Marii Britanii locuiește la Castelul Windsor de când a izbucnit pandemia de coronavirus. Acesta este cel mai vechi și mai mare castel din lume care încă poate fi locuit.

La Castelul Windsor a avut loc căsătoria din 2019 a prințului Harry cu Meghan Markle.

Tot la această locație, regina s-a întâlnit și cu fostul președinte american Donald Trump. Predecesorul său, Barack Obama, s-a întâlnit cu monarhul britanic în anul 2016, tot în același loc.

Moment istoric! Întâlnire între președintele Joe Biden și Regina Elisabeta a Marii Britanii