Medicul a criticat de la începutul pandemiei măsurile pe care le-au luat autoritățile centrale pentru combaterea virusului ucigaș, însă ce o deranjează pe Monica Pop în prezent este faptul că UE a dat undă verde la pașaportul de vaccinare.

Monica Pop: Orice persoană care intră într-o sală de spectacol poate fi bolnavă

Din punctul ei de vedere, orice persoană care intră într-o sală de spectacol poate fi bolnavă, chiar dacă el este vaccinat, motiv pentru care certificatul de vaccinare este inutil, nu folosește la nimic. Ce ar trebui făcut este ca oamenii să se testeze, numai că aici este o problemă fiindcă oamenii nu au bani. Pe lângă faptul că biletul pentru un spectacol costă, mai trebuie să dea bani și pentru testare. Prețul unui test pentru coronavirus costă peste 250 de lei, iar românii în această perioadă au avut de suferit. Unii și-au pierdut locurile de muncă. Monica Pop susține că autoritățile s-au organizat foarte prost.

De aceea, spune Monica Pop, ar fi perfect să fie posibilă participarea la un spectacol doar cu respectarea măsurilor de protecție clasice: distanțare socială și masca de protecție.

Ce propune Monica Pop

„Când a fost acum câteva luni așa, s-a îmbolnăvit cineva? Are cineva vreo știință că, într-o sală de spectacol unde se lucra cu 30%, s-a îmbolnăvit cineva? Nu!”, explică Monica Pop.

Monica Pop, încă un semnal de alarmă către autorități: Este absolut inutil acest certificat la spectacole, concerte sau la meciuri

În acest context, medicul spune că acest certificat la spectacole, concerte, meciuri, este absolut inutil.

Apel către industria HoReCa

În urmă cu o săptămână, Monica Pop a făcut un apel și la industria HoReCa. Monica Pop solicită industriei să nu le ceară celor care vin în restaurante să fie vaccinați, fiindcă nu are nicio relevanță. Medicul consideră că vaccinul nu oprește infectarea. Conform acesteia, orice om care s-a vaccinat se poate infecta din nou cu coronavirus. Vaccinul face ca boala să fie mai ușoară, însă nu te scapă de tot de infectare.

Ea le cere autorităților să informeze corect cetățenii, fiindcă sloganul „vaccinarea este soluția” nu este corect, fiindcă oamenii au înțeles că dacă se vaccinează, gata, scapă de boală, însă acest lucru nu este adevărat. Potrivit acesteia, oamenii care se vaccinează fac o boală ușoară pe care o pot transmite altora.