Sapou: Moș Ion și aventurile sale cu trenul îi fac pe tineri să râdă și să îi ofere o mână de ajutor

[read more]

Într-un tren ce se îndrepta spre Constanța, Moș Ion era singur în compartimentul său. Plictisit și obosit, acesta a început să vorbească cu niște tineri care intraseră în compartimentul său. Așa cum se obișnuiește în România, Moș Ion i-a întrebat pe tineri unde merg, iar aceștia i-au răspuns că se duc la mare. Într-un mod amuzant, Moș Ion i-a rugat pe tineri să-l trezească la Brăila, dacă adoarme în tren.

Cu jocuri de cărți, bere și muzică, tinerii și-au petrecut timpul în compartiment, până când au observat că trenul se oprise în gara Brăila. Panică și zgomot în compartimentul lor, tinerii au vrut să îl trezească pe Moș Ion și să coboare din tren. Însă, trenul s-a pus în mișcare și Moș Ion era încă adormit.

Moș Ion în trenul de Constanța, în compartiment cu mai mulți tineri…
– Mergeți la mare , mai copii ?

– Da bade !!
– Păi vă rog și eu ceva , că sunt bătrân și obosit … dacă adorm , mă treziți și pe mine la Brăila…??

– Da , tataie… dormi liniștit !!
Tinerii se iau cu ale lor…joc de cărți , țigări , bere , muzică… când la un moment dat se uită pe geam , trenul era oprit deja în gara la Brăila…

Intră ăștia în panică și îl trezesc pe moș :
– Hai tataie , sus… am ajuns la Brăila…!!!

Trenul însă se pune în mișcare…
– Păi cum să fac acu … că o să-mi rup gâtul… zise moșul , neștiind ce să facă mai întâi…

– Moșule, să faci cum îți zic eu … îl învață unul dintre tineri … Sari din tren și alergi pe peron odată cu trenul , așa nu o să-ți pierzi echilibrul… apoi încetinești și te oprești !!

Tinerii răsuflă ușurați că l-au ajutat pe moș… După numai câteva minute însă , apare moșul în compartiment …

– Ce s-a întâmplat tataie …??
– Măi copii am facut exact ce m-ati învățat voi… am alergat pe lângă tren …și când să incetinesc , pe la ultimul vagon … o namila de om m-a luat de subtioara…:
– HAI TATAIE , CĂ TE AJUT EU… HOPA SUS !!!!!

Subtitlu 3: O lecție de viață

În această poveste amuzantă și plină de surprize, Moș Ion a învățat o lecție importantă: să nu ia viața prea în serios și să se bucure de fiecare moment. În plus, aventura sa cu trenul a demonstrat că în orice situație există o soluție, iar ajutorul celor din jur poate face diferența.

[/read]