Potrivit reporterilor de la BBC cea  mai periculoasă capitală europeană este București-ul. Iar acest lucru nu are de-a face rata infracţionalităţii. Ci mai degrabă cu starea clădirilor din Capitală, potrivit Adevarul.

Starea clădirilor face din București un oraș nesigur

De fapt, britanicii sunt de părere că bucureștenii de rând sunt tot timpul în pericol. Tocmai pentru că foarte multe clădiri sunt într-o stare precară. Mai mult decât atât, multe dintre clădiri riscă să se prăbușească în situația în care ar avea loc un seism mai serios.

În plus, faptul că autoritățile nu iau măsuri, deși știu că oamenii sunt puși în pericol este un alt lucru pentru care București-ul este considerat nesigur. După cum mai notează BBC, foarte multe dintre aceste clădiri nu respectă reglementările și prevederile legale privind construcțiile. Ceea ce este un lucru unic printre capitalele europene.

O altă situație le fel de gravă este că în cazul multor clădiri cu risc actele sunt falsificate. Așa că nu se mai poate spune cu exactitate care dintre aceste clădiri sunt cu adevărat un pericol pentru locatari. Astfel că, în situația în care ar avea loc un cutremur mare, mii de persoane și-ar pierde viața din cauza prăbușirii acestor clădiri nesigure.

Motivul pentru care reporterii BBC consideră Bucureștiul de departe cea mai periculoasă capitală europeană!
Foto: teoalida.ro

În 31 de ani administrația publică nu a făcut nimic

Britanicii mai subliniază, că în 31 de ani, cei care s-au aflat la conducerea administrațiilor publice nu au încercat să găsească soluții în privința acestei probleme. Mai mult decât atât, jurnaliștii au mai reamintit că singura măsură a fost marcarea mai multor imobile cu „bulină roşie”. Dar în rest nu a mai fost luată nici o măsură concretă.

În plus jurnaliștii mai menționează că deși la conducerea primăriei Generale se află un nou primar, nici el nu prea pare interesat de acestă problemă. Deși cele mai expuse clădiri sunt celebrele „căminele de nefamilişti”, sau „case pentru cei fără familie”. Astfel de imobile care au început să apară în timpul lui Ceaușescu. Și care erau folosită pe post de locuință temporară de cei care veneau din mediul rural pentru a munci în Capitală.

Aceste apartamente cu o singură cameră de forma unei cutii de chibrit, cu duș comun și toaletă la fiecare etaj,  în care abia putea fi folosite de o singură persoană. Dar care s-au transformat în cămine de familiști, după ce regimul comunist a căzut. Însă astfel de imobile sunt foarte nesigure din cauză că sunt din ce în ce mai deteriorate.