Vezi cum trebuie să prepari mujdeiul de usturoi pentru a funcționa ca un medicament
[read more]
Mujdeiul de usturoi este un aliment util nu numai pentru a adauga aroma preparatelor culinare, ci si pentru a-si aduce aportul de sanatate. Este forma ideala de consum pentru tratamentul unor boli unde este necesara ingerarea zilnica a unei cantitati mai mari de usturoi. Potrivit formulei-as.ro, este mai bine tolerat de organism decat usturoiul simplu, deoarece ingredientele din mujdei (sarea, sucul de lamaie, patrunjelul) compenseaza efectul sau usor iritant, stimuleaza digestia si reduce chiar si din mirosul neplacut.
Cum se prepara mujdeiul de usturoi?
Reclamă
Pentru a obtine un mujdei delicios si sanatos, trebuie sa se piseze marunt 7 catei de usturoi si sa se adauge un varf de cutit de sare, un sfert de lamaie stoarsa, o lingurita de ulei de masline presat la rece si o jumatate de legatura de patrunjel taiat foarte fin. Apoi se amesteca bine si se lasa sa se patrunda timp de 10-20 de minute, iar mujdeiul este gata. Daca simtiti nevoia, puteti sa adaugati si cateva linguri de apa plata sau de izvor, pentru a-l dilua si a-i reduce astfel efectul iritant.
De ce este important mujdeiul de usturoi?
Mujdeiul de usturoi are multiple beneficii pentru sanatatea noastra, printre care se numara:
-
Reducerea colesterolului: Uleiul de masline ii potenteaza actiunea de reducere a colesterolului, precum si efectul benefic in cazul litiazei biliare.
-
Stimularea digestiei: Unele compusi din usturoi pot incetini digestia, insa ingredientele din mujdeiul de usturoi compenseaza aceasta problema si ii stimuleaza functionarea.
-
Prevenirea toxiiinfecţiilor alimentare: Potrivit unui studiu recent, o substanta chimica din usturoi, numita sulfură de dialil, poate distruge stratul mucos protector seceretat de anumite bacterii şi care le apără de acţiunea unor antibiotice. In comparație cu două antibiotice mult uzitate – eritromicină și ciprofloxacin – sulfura de dialil este nu doar mai puternică, ci și acționează într-un timp mult mai scurt.
Cum se curata usturoiul pentru a obtine un mujdei perfect?
Secretul curăţării, tăierii şi pisarii usturoiului, atât pentru reţeta cu alcool, cât şi pentru mujdei sau orice altceva: nu-l atingeţi de metal! Curăţaţi-l cu unghiile sau cu un cuţit de lemn. Pisaţi-l în mojar de porţelan sau sticlă. Dacă nu aveţi, folosiţi clasicul „pisălog” din lemn. În nici un caz în piua de metal în care pisaţi nuci sau alte alimente.
Concluzie
Mujdeiul de usturoi este o modalitate delicioasa si sanatoasa de a beneficia de proprietatile acestui aliment minune. Introduceti-l in dieta voastra zilnica si veti observa o imbunatatire semnificativa a starii generale de sanatate.
[/read]