NASA dezminte teoria conspirației privind aselenizarea

Argumente de la NASA care demonstrează că aselenizarea nu a fost trucată

Aselenizarea NASA din data de 16 iulie 1969 a fost un moment istoric pentru omenire, dar nu toată lumea este convinsă că evenimentul a fost real. În ultimii ani, teoriile conspiraționiste s-au răspândit, iar unii susțin că aselenizarea NASA a fost falsificată. Cu toate acestea, NASA a prezentat mai multe argumente care demonstrează că aselenizarea a fost reală și că toate acuzațiile de trucare sunt false.

Roci și praf aduse de pe Lună

Unul dintre cele mai convingătoare argumente care demonstrează că aselenizarea a fost reală este faptul că NASA a adus înapoi 380 de kilograme de roci și praf de pe suprafața Lunii. Aceste mostre au fost colectate în cadrul diferitelor misiuni Apollo și au fost verificate de oameni de știință din întreaga lume. Orice geolog care are un proiect promițător poate solicita o probă și mulți o fac. Din nou, alți oameni care ar fi putut infirma aselenizarea nu au făcut-o.

Fotografii și observații de la distanță

NASA a folosit, de asemenea, diferite metode de observații de la distanță și fotografiere pentru a demonstra că aselenizarea a fost reală. De exemplu, orbiterii lunari robotici ai NASA au fotografiat obiecte lăsate în urmă în fiecare loc de aterizare. Cu toate acestea, aceste dovezi sunt considerate false de unii susținători ai teoriilor conspiraționiste.

În plus, în 2008, sonda japoneză SELENE a observat craterul lăsat în urmă de explozia Apollo 15, ceea ce a fost o dovadă suplimentară că aselenizarea a fost reală.

Mândria națională și competiția cu URSS

Deși misiunile lunare erau expediții științifice, mândria națională a jucat un rol important în aselenizarea NASA. Președintele John F. Kennedy se afla, în acel moment, într-o luptă crâncenă cu URSS și pentru SUA, aselenizarea a fost un fel de victorie simbolică. Chiar crezi că Rusia nu ar fi dat de gol SUA dacă aselenizarea ar fi fost trucată?

Există mai multe argumente care demonstrează că aselenizarea NASA a fost reală și nu a fost falsificată. Roci și praf aduse de pe Lună, fotografii și observații de la distanță, precum și mândria națională și competiția cu URSS sunt doar câteva dintre acestea. Chiar dacă există încă persoane care susțin teoriile conspiraționiste, NASA a prezentat suficiente dovezi pentru a demonstra că aselenizarea a fost reală.