Guvernul Cîțu ia în calcul modificarea restricțiilor pentru starea de alertă, după ce numărul persoanelor infectate cu coronavirus a crescut foarte mult în ultimele zile.

Urmează restricții mai dure în România

Astfel, una dintre schimbări ar putea fi legată de restricțiile de noapte. Dacă acum nu mai avem voie să ieșim din case după ora 23:00, lucrurile ar putea să se schimbe. Mai exact, Guvernul vrea să modifice această măsură și să instituie obligativitatea declarației pe propria răspundere între orele 22:00 și 05:00.

O altă schimbare este legată de programul teraselor și al barurilor. Aceste ar putea să fie închise de la ora 22:00, în loc de ora 23:00 cum este în prezent.

Hotelurile și pensiunile vor avea capacitatea de cazare restricționată

Totodată, autoritățile vor să reducă capacitatea de cazare la unitățile turistice la 50% sau chiar la 30%, fiindcă aceste cazări ar putea fi una dintre sursele de infectare cu coronavirus. Oficialii consideră că românii nu mai respectă regulile de protecție atunci când se află în vacanțe, astfel că doresc să restricționeze capacitatea de cazare într-o unitate turistică.

Peste o săptămână va expira starea de alertă care se află acum în vigoare, iar Guvernul Cîțu vrea să o prelungească. Premierul a anunțat lună că în funcție de evoluția situației generate de pandemie, autoritățile ar putea veni cu noi măsuri de restricție, însă momentan sunt implementate cele existente.

Ne întoarcem la începutul anului 2020! Autoritățile anunță restricții mai dure de săptămâna viitoare din cauza Covid-19

“Vom analiza situaţia, vom vedea evoluţia şi în funcţie de evoluţia situaţiei vom veni şi cu măsuri. În acest moment sunt măsurile pe care le avem şi pe acestea le implementăm”, a spus premierul, întrebat dacă Guvernul ia în calcul noi restricţii.

Aproape un an de când suntem în stare de alertă

Țara noastră se află în stare de alertă din 15 mai 2020, iar principalele restricții sunt portul măștii de protecție în spațiile publice dar și în interiorul magazinelor și altor locații. De asemenea, nu vom avea voie în continuare să organizăm evenimente mari, în interior sau în exteriorul unui local.  Totdată, competiţiile sportive se vor desfăşura în continuare fără spectatori.