Liderul formațiunii, George Simion, pregătește o lovitură uriașă pentru Guvernul Cîțu. Președintele AUR a anunțat că va contesta în instanță toate măsurile de carantină. Politicianul a precizat că a luat legătura cu avocați apropiați formațiunii și vor face demersuri pe cale juridică în tribunale, pentru a opri „aceste aberații”.

„Avem pârghii parlamentare, o să apelăm la Avocatul Poporului pentru a face demersuri la Curtea Constituțională în caz că vor apărea noi proiecte de lege, o să acționăm în contencios administrativ hotărârile luate la nivel local, pe București, care pare că stă în gât unor și altor că nu este închis”, spune George Simion.

George Simion: Măsurile de restricție nu niciun rezultat

În opinia acestuia, autoritățile nu au cum să bage în carantină Bucureștiul. El a dat exemplul regulilor noi instituite recent de autorități cu scopul de a limita răspândirea virusului, predominantă fiind varianta britanică. Înăsprirea amenzilor, oprirea copiilor de a merge la școală, închiderea creșelor, sunt măsuri aberante și trebuie contestate, spune George Simion.

El a mai spus că a luat deja legătura cu avocații și urmează să facă toate procedurile pentru a opri aceste restricții. El spune că românii s-au săturat să mai respecte regulile care nu dau niciun rezultat și „par foarte absurde”.

Neașteptat! George Simion a pregătit o LOVITURĂ totală pentru Guvern! Se va acționa în instanță

George Simion a explicat că dreptul ca educație este unul esențial, iar măsura de a opri copiii de a merge la școală nu are niciun rezultat. El precizează că nu este vorba despre teorii ale conspirației sau despre faptul că nimeni nu crede în virus, însă spune că aceste măsuri sunt aplicate de peste un an, nu am putut circula liberi noaptea și virusul tot s-a răspândit.

Liderul AUR: Educația copiilor este un subiect esențial!

Din punctul său de vedere, nu este normal ca autoritățile să închidă școlile din cauza virusului, în numele medicinei, fiindcă pandemia de coronavirus poate continua 10 ani de zile. Mai mult, liderul AUR spune că nu a auzit de testări în România, mai grav, acolo unde s-a testat mult, exemplu fiind orașele Timișoara și Cluj, cetățenii au avut de suferit.

„Educația copiilor este un subiect esențial (…) Nu este normal să închizi școlile în numele medicinei. Această pandemie poate continua încă 10 ani (…) Ce facem? 10 ani trăim în această realitate sau revenim la viața noastră normală? Nu am auzit de testări în România, din contră, acolo unde s-a testat, Timișoara, Cluj, au de suferit”, a precizat liderul AUR, conform Antena3.ro.  


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<