Se pare că în România se întâmplă lucruri pe care autoritățile se tem să le facă publice. Țara noastră ar avea propria tulpină de coronavirus, denumită N439K. Conform datelor disponibile până în prezent, tulpina ar fi rezistentă la tratamente, iar mass-media din străinătate scrie despre ea încă din anul 2020. Nu se știe până acum de ce autoritățile române nu au făcut niciun anunț despre acest lucru, scrie România Tv.

România are propria tulpină de coronavirus!

În luna decembrie a anului 2020, agenția de presă Tass scria că 10% din populația testată pozitiv în Danemarca era infectată cu o nouă variantă a coronavirusului denumită N439K, care prima dată a fost detectată în România, în luna mai, iar de atunci s-a răspândit în toate țările din Uniunea Europeană. Conform oamenilor de știință din China, mutația românească a virusului este mai rezistentă la anticorpi decât varianta originală a virusului.

Situația pandemiei de coronavirus în România

Numărul infectărilor cu Covid-19 în România începe să crească. În ultimele 24 de ore au fost raportate 3.923 cazuri noi de infectare și 81 de decese. De la debutul pandemiei de coronavirus, februarie 2020, au fost înregistrate 791.971 de îmbolnăviri cu coronavirus. Bucureștiul rămâne cel mai afectat oraș din țară de pandemie. El a înregistrat de la începutul apariției virusului la noi în țară aproape 128.000 cazuri de coronavirus.

Ni s-a ascuns adevărul? România ar avea propria TULPINĂ de coronavirus: Ce scrie presa străină

De asemenea, în ultimele 24 de ore peste 80 de persoane care au contactat virusului au decedat. Chiar dacă numărul de infectări a mai scăzut de-a lungul timpului, numărul deceselor provocate de virus a rămas în continuare crescut. Astfel, de la începutul pandemiei au murit 20.167 de persoane diagnosticate cu infecție Sars-CoV-2.

Campania de vaccinare a început în luna decembrie a anului 2020 în majoritatea țărilor europene, iar autoritățile spun că este singura șansă de a ne întoarce la normalitate.