Vom mai avea de suportat până vom ajunge să scăpăm complet de pandemia de coronavirus. Medicii spun că urmează valul al treilea al pandemiei, val care va fi diferit. Conform specialiștilor, tinerii vor fi cei mai expuși îmbolnăvirii, fiindcă nu sunt vaccinați.

„Cred că va fi un al treilea val diferit față de cele din 2020, pentru că atunci aveam toată populația expusă riscului. În acest moment, grupele vulnerabile sunt oarecum securizate prin vaccin. Cred că vom avea un număr de cazuri în creștere la populația tânără, care încă nu a fost imunizată”, a declarat Radu Țincu – medic ATI la Spitalul Floreasca din București.

Varianta britanică a coronavirusului, mult mai contagioasă

El aduce aminte că noua variantă a coronavirusului, varianta britanică, circulă „în mod sigur” la noi în țară și este o tulpină care se transmite mult mai repede, comparativ cu varianta inițială. În acest context, medicul spune că va exista o creștere a cazurilor de infectare mai ales în rândul tinerilor. Totuși, spune doctorul, acest lucru nu va avea un impact atât de mare cum a fost în septembrie-octombrie anul trecut asupra secțiilor de terapie intensivă.

Nimeni nu scapă! Valul trei al pandemiei va face RAVAGII printre tineri: Va fi diferit față de cele din 2020

„Sigur că, odată ce numărul de persoane tinere îmbolnăvite de COVID va crește și vom avea mii de persoane diagnosticate pozitiv, va exista și un procent redus de oameni care vor dezvolta și forme severe”, a mai spus specialistul.

Situația pandemiei de coronavirus în România

De la începutul pandemiei de coronavirus, la noi în țară s-au infectat 804.090 de persoane, dintre care 741.471 de pacienți care au fost vindecați. Din nefericire, virusul a luat viața a peste 20.000 de români. Numai în ultimele 24 de ore coronavirusul a omorât 54 de oameni.

Chiar dacă vaccinul a dus la scăderea numărului de persoane infectate, decesele de la noi din țară cauzate de Covid-19 au rămas în continuare foarte mari. Specialiștii vorbesc deja despre valul trei al pandemiei de coronavirus, care va lovi din plin în curând. Momentan nu știm la ce să ne așteptăm, însă medicii spun să respectăm în continuare măsurile de protecție, pentru a nu ajunge la instituirea unor restricții mult mai dure.